30/04-15   -   Pressemeddelelse

Tætte EM kval kampe prægede førstedagen

Norge med Aalborgs Sander Sagosen i spidsen vandt over Kroatien, Tyskland besejrede Spanien og Makedonien gav Frankrig kamp til stregen. Men der var også storsejre på førstedagen af EM kvalens tredje runde.

Det skortede ikke på spænding og tætte afgørelser, da der onsdag aften blev taget hul på tredje spillerunde i de syv kvalifikationsgrupper frem mod EM 2016, som spilles i Polen fra den 17. til den 31. januar næste år.

I gruppe 1 er Norge fortsat ubesejret efter at Christian Berges drenge i fantastiske rammer i Stavanger besejrede Kroatien med 27-26 i en kamp, hvor nordmændene - anført af Aalborg Håndbolds stortalent Sander Sagosen (billedet) - havde overtaget fra start til slut og hvor de førte med fire mål ved pausen.

Efter sejr på 30-23 i Tyrkiet har Holland stadig en mulighed for at blande sig i kampen om slutspilsbilletterne, men det kræver sejre mod enten Kroatien, det talentfulde norske mandskab eller begge disse hold.

Danmarks gruppe 2 har først kampe på programmet torsdag, men i gruppe 3 var der nordisk succes, da Sverige efter en fantastisk start og pauseføring 18-10 besejrede Slovenien 28-24 hjemme i Växjö. Her scorede bagspilleren Jim Gottfridsson fra Flensburg-Handewitt hele ti mål. Samme antal som slovenernes giftige fløj Dragan Gajic.

Før aftenens sene kamp i gruppe 4 lå Serbien nummer et med maksimumpoint, men Island, der tidligere i turneringen har tabt i Montenegro udspillede serberne på kryds og tværs med en sejr på 38-22. Gudjon Valur Sigurdsson scorede hele 12 gange og nu er stillingen den, at Island og Serbien begge har fire point, og Montenegro kan komme op på siden af dem, hvis holdet torsdag vinder den ventede sejr i Israel.

I Skopje var der spænding til sidste minut af kampen mellem Makedonien og Frankrig, men i slutfasen misbrugte hjemmeholdet et par store chancer på Thierry Omeyer og så vandt franskmændene 27-25. Og da Tjekkiet samtidig vandt 30-26 i Schweiz, er Frankrig stukket lidt af, mens Makedonien og Tjekkiet deler andenpladsen med hver tre point.

Endelig overværede 12.000 tilskuere i Mannheims SAP Arena, at publikumsfavoritten fra lokale Rhein Neckar Löwen, Uwe Gensheimer, med ni scoringer var hovedpersonen bag Tysklands 29-28 sejr over Spanien i gruppe 7.

Tyskerne har dermed stadig maksimumpoint, før de to lande igen mødes søndag. Den kamp afvikles i Palacio de los Deportes i den spanske by Leon og opgøret skal dømmes af det danske dommerpar Mads Hansen og Martin Gjeding.