01/05-15   -   Pressemeddelelse

Tre på stribe i EM-kval

Da de danske håndboldherrer til aften vandt med hele 36-26 i den hviderussiske hovedstad, betød det samtidig tre sejre ud af tre mulige midtvejs i EM-kvalifikationen.

Der var aldrig tvivl om den danske sejr, da håndboldherrerne i aften vandt den tredje kamp i kvalifikationsturneringen om en plads ved EM 2016 i Polen. Modstanderen var Hviderusland, og sejrscifrene lød på hele 36-27 efter pauseføring 17-12.

Landstræner Gudmundur Gudmundssons startsyver lignede den foretrukne ved januar måneds VM i Qatar, og de udvalgte kvitterede for tilliden med godt spil i begge ender af banen. Mikkel Hansen var nyudnævnt straffekastskytte efter afbuddene fra Anders Eggert og Hans Lindberg, og han satte såvel tre mål ind på straffekast som på langskud og blev halvlegens topscorer efterfulgt af en flyvende Casper U. Mortensen, der nettede fem gange.

Overbevisende dansk indsats

Efter pausen fortsatte Niklas Landin, hvor han havde sluppet i første halvleg, og det solide målmandsspil gav gode muligheder for at udbygge den danske føring. Således blev 17-12 til 24-16 på blot seks minutter, og Danmarks håndboldherrer holdt fast i koncentrationen og leverede en overbevisende indsats fra start til slut.

Mod kampens slutning bragte Danmark sig i front med ti mål, og her gav Gudmundur Gudmundsson spilletid til Nikolaj Øris Nielsen, som fejrede sin debut på A-landsholdet med en scoring i kampens sidste minutter.
OBS: Hviderusserne fik et mål godkendt i sidste sekund til slutresultatet 27-36, hvilket ikke blev synligt på måltavlen. Dermed er resultatet flere steder (også her på siden) umiddelbart blevet meldt ud som 26-36.

De to hold mødes i returkamp allerede på lørdag i Aarhus, hvor kampen fløjtes i gang klokken 20:15.

Status i kvalifikationsturneringen
Stillingen er pt således i Danmarks kvalifikationsgruppe, hvorfra de to bedst placerede hold kvalificerer sig til EM 2016.
- 1 Danmark: 3 kampe og 6 point
- 2 Hviderusland: 3 kampe og 3 point
- 3 Bosnien-Hercegovina: 2 kampe og 1 point
- 4 Litauen: 2 kampe og 0 point
Senere i aften spiller Bosnien-Hercegovina på hjemmebane mod Litauen, og deres returkamp ligger på søndag klokken 17.00 i litauiske Kaunas.

I starten af juni spilles de sidste to kampe i kvalifikationsturneringen. Her skal Danmark en tur til Litauen den 10. juni, hvorefter Bosnien-Hercegovina kommer til Brøndby Hallen den 14. juni - og der er stadig billetter at få til sidstnævnte: