17/05-15   -   Pressemeddelelse

Skjern vinder EHF Cup-bronze

Skjern Håndbold leverede en fantastisk indsats ved dagens bronzekamp i EHF-Cuppen og kunne modtage medaljerne efter en sejr på 27-22 over slovenske Gorenje Velenje.

Skjern Håndbold kunne ikke stille meget op i lørdagens semifinale mod HSV Hamburg, men dagens modstander i bronzekampen, Gorenje Velenje, mødte en flok grønblusede vestjyder med høj koncentration og stor vilje i spillet. Selvom slovenerne gav Skjern-mandskabet en hård start med både tre og fire måls føring, lykkedes det for Skjern at udligne fem minutter før pausen, og herefter var kampen stort set jævnbyrdig.

Kort inde i anden halvleg trak slovenerne atter fra med tre mål, men Skjern kæmpede sig tilbage, og midtvejs i anden halvleg var kampen igen helt åben. Henrik Møllgaard bragte for første gang i kampen Skjern foran med 11 minutter tilbage, 20-19, og Skjern lignede et hold, der havde fået færten af de europæiske medaljer.

Skjerns forsvar arbejdede benhårdt, mens målvogter Søren Pedersen bød ind med vigtige redninger, og det slovenske angrebsspil fik det for alvor svært. Samtidig øgede Skjern tempoet i angrebet, og bolden strøg forbi den slovenske målvogter. Skjern fik skabt et forspring på fem mål ved 25-20 med få minutter tilbage af kampen, og de grønblusede kunne lade jublen bryde løs, da slutfløjtet lød, og måltavlen viste 27-22.