11/06-15   -   Pressemeddelelse

Forventet dansk sejr over Litauen

Håndboldherrerne stillede med mange unge kræfter i kampen mod Litauen, men der var aldrig spænding i den femte og næstsidste EM-kvalkamp frem mod slutrunden i Polen til januar.

Allerede i maj måned sikrede Danmark sig billet til herrernes EM i Polen i januar 2016, men landstræner Gudmundur Gudmundsson tager alligevel ikke let på de sidste to kampe i kvalifikationsturneringen. Han forventer to sejre, og den første kom i litauiske Kaunas onsdag aften, da Danmark slog værterne med 31-25 efter pauseføring 18-13.

Det danske herrelandshold har oplevet mange afbud forud for denne uges to kvalifikationskampe, men de nyindhentede kræfter slog ikke fejl i dagens opgør mod Litauen. I første halvleg var det især unge Patrick Wiesmach, der strålede og sammen med Henrik Toft var halvlegens topscorer med fire mål.

Dobbelt Landin-show

I målet stod Niklas Landin en solid halvleg, og selv om det danske forsvar i perioder svingede en smule i niveau, holdt Landin lituaerne fra for mange scoringer. Det betød, at Danmark efter 6-6 ti minutter inde i kampen kunne komme på en seks måls-føring, 17-11, inden halvlegsresultatet 18-13.

I anden halvleg skiftede Gudmundsson ud på flere pladser, blandt andet kom landsholdsdebutanterme Magnus Landin og Johan Hansen på banen.

Danskernes koncentration faldt i løbet af halvlegen, hvor Litauen formåede at reducere til 22-19, men så strammede de danske håndboldherrer grebet og kørte en ganske komfortabel sejr hjem - ikke mindst på grund af tilsammen syv mål af debutanterne Magnus Landin og Johan Hansen.