08/08-15   -   Pressemeddelelse

Stærk start på VM for U19-herrerne

Her til formiddag dansk tid spillede Danmark første kamp ved U19 VM i Rusland. Modstanderen var Qatar, der blev besejret 25-17.

Danmarks første kamp ved herrernes U19 VM skulle stå mod Qatar. Opgøret startede lidt nervøst med upræcise afslutninger men også gode præstationer i begge mål. Første scoring faldt således først efter næsten fire minutters spil, hvor Qatar bragte sig foran. Det var så også den eneste gang i kampen, at ørkenstaten var i front. Midtvejs i første halvleg var scoren 6-3 til de danske drenge, og selvom Qatar et par gange nærmede sig, sad man hele tiden med fornemmelsen af, at Danmark nok skulle holde modstanderen på bekvem afstand. Det var da også tilfældet, da danskerne kunne gå til pause oppe 12-8.

Anden halvleg startede også roligt ud men hele tiden med Danmark et halvt skridt foran modstanderne. Langsomt udbyggede Morten Henriksens U19-drenge føringen, og halvvejs i anden halvleg stod der 18-11 på scoretavlen. Da dommeren fløjtede opgøret af, havde Danmark fordoblet pauseføringen til otte mål og kunne dermed trække sig ud som vindere med 25-17.

Målmandsspil i topklasse
Emil Nielsen stod en pragtkamp i målet og reddede desuden et hav af straffekast. Det må have været frustrerende for Qatars spillere at stå over for de danske keepere, for da Emil Nielsen gik ud, kom Simon Gade ind og gentog kunststykket. Det skal dog siges, at Qatars Ahmed Abdelrhem også leverede en toppræstation, og de to nationers målmænd var i den grad med til at holde scoren nede på 25-17.

"Nicolaj Nørager spiller en god kamp, og vi er også rigtig godt tilfredse med vores to målmænd. Qatars keeper gør det også glimrende, selvom jeg mener, at det også er os, der ikke får gjort tingene færdigt. Vi har for mange nerver i starten, som vi også tog lidt med videre i kampen. Det betød, at vi ikke kom op i det gear, vi havde håbet på, og vi ved godt, at vi ikke får medaljer, hvis vi spiller på dette niveau. Men nu er vi i gang," siger Danmarks U19-landstræner, Morten Henriksen.

Næste kamp er i morgen kl. 17.00 dansk tid, hvor modstanderen er Algeriet.