12/08-15   -   Pressemeddelelse

Flot comeback sikrer Danmark uafgjort

En meget lige kamp endte i remis, selvom det i slutfasen bestemt ikke så sådan ud. Russerne var komfortabelt foran med en håndfuld minutter igen, men det endte alligevel med at danskerne var ved at snuppe sejren. 29-29 endte U19 VM-kampen.

I første halvleg haltede Danmark det meste af tiden lidt efter de russiske VM-værter, men i de sidste ti minutter vendte billedet på hovedet. Danmark trykkede speederen i bund og overhalede russerne, og det begyndte at ligne en pauseføring til de rød/hvide, da de var foran 13-11 og på bolden med få minutter tilbage. Russerne svarede dog stærkt igen, og derfor var det logisk, at de to hold kunne gå til pause med et uafgjort resultat på tavlen: 14-14.

Anden halvleg startede nøjagtigt som første - med værterne et skridt foran. Med små ti minutter tilbage kom Rusland foran med fire mål, 25-21, og det lignede et nederlag til Danmark. Pludselig tog en vis herre ved de danske drenge, og alle de små ting lykkedes pludselig. Danskerne hentede Ruslands føring, og med 17 sekunder tilbage scorede Lasse K. Møller sit fjerde mål på tre minutter, og pludselig lignede det en dansk sejr med en 29-28-føring. Efter 59 minutter og 59 sekunder scorede russernes nummer 9, Sergei Bolotin, dog kampens sidste mål og udlignede til 29-29.
Tilfredshed med det ene point
En ærgerlig afslutning på et ellers flot comeback men set over hele kampen, er det dog ikke et resultat, danskerne kan være utilfredse med, mener landstræneren:

"Alle var vildt skuffede, lige da der blev fløjtet af, men vi ved godt, at det næsten havde været tyveri, hvis vi havde taget de to point - derfor er jeg er jeg også fint tilfreds med det ene. Vi var pressede i starten, hvor de spillede noget godt krydsspil og kom foran 6-2. Heldigvis så vi igen nogle gode målmandspræstationer, og så må vi bare sige, at Lasse K. Møller er meget vigtig for, at vi overhovedet kommer tilbage i kampen," siger Morten Henriksen.

Landstræneren peger på vigtigheden af at få sådan en kamp for alle på holdet. Ikke mindst med den forestående gruppefinale mod Schweiz på fredag hvor Danmark kan nøjes med uafgjort.

"Der var mange gode lærepenge i dag. Der var pres på fra både en god modstander og ikke mindst fra tilskuerne, der lagde et godt tryk på vores spillere. Så selvom det ikke var vores bedste præstation, er det nok denne kamp vi kan tage mest med fra i forhold til resten af turneringen," slutter landstræner, Morten Henriksen.

Danmark spiller gruppefinale på fredag kl. 09.00 dansk tid, hvor modstanderen som nævnt er Schweiz.