14/08-15   -   Pressemeddelelse

Danmark uddelte klø i ensidig affære

Allerede ved pausen var Danmark foran med 12 mål mod Slovakiet ved U17 EM. Da billedet fortsatte i anden halvleg, vandt danskerne med 31-14.

Det var to modstandere, der mødte op til kampen med hvert deres udgangspunkt fra første runde. Danmark vandt som bekendt 33-30 over Ungarn, mens Slovakiet rendte ind i et 35-27-nederlag til Norge. Som første halvleg skred frem, kunne man godt se, at styrkeforholdet også var, som gårsdagens resultater viste. Danmark var klart skarpest fra start og det virkede ikke som om, slovakkerne havde noget modtræk. Derfor kunne danskerne trække stort fra allerede inden pausen, og da de første 30 minutter var gået, stod der 18-6 på tavlen.

Anden halvleg blev også ensidig affære. Danmark kom hurtigt foran med yderligere en håndfuld mål og dræbte dermed kampen fuldstændig. Det gjorde, at de danske piger virkede ukoncentrerede på nogle afslutninger, der kunne have gjort sejren endnu større. De 31-14 det endte med, var dog mere end rigeligt til at vise styrkeforskellen på de to hold.

"Det var 50 fine minutter både forsvarsmæssigt og i angrebsspillet. Til gengæld formår vi ikke at score i de sidste 10 minutter. Jeg er dog meget tilfreds med, at vi formår at holde koncentrationen så længe. Det er svært, når man er så meget foran ved pausen, og når vi på forhånd vidste at slovakiet er et af de svageste hold ved EM. Det er den eneste kamp, vi får til det her mesterskab, hvor vi er så overlegne. Vi fik dog prøvet en masse ting af, og der er stadig ting at forbedre. Jeg er dog som sagt rigtig tilfreds med koncentrationen og indsatsen," siger landstræner, Heine Eriksen, der også fortæller, at hviledagen i morgen står på fysisk træning om formiddagen og afslapning og hygge med forældrene om aftenen.

I morgen er der, som landstræneren nævner, hviledag, inden den afgørende kamp mod Norge spilles søndag kl. 17.00.