Få dit eget presserum

16/08-15   -   Pressemeddelelse

Danmark slukkede lyset for Norge

Strømafbrydelse og storsejr på 37-17 var ingredienserne, da Danmark splittede Norge ad i kampen om førstepladsen i gruppe D ved U17 EM i Makedonien.

Det kan godt være, at Norge scorede kampens første mål, men de næste ni stod der Danmark på, og da nordmændene ikke for alvor kunne få fat i spillet, trak danskerne yderligere fra i løbet af de første 30 minutter. Forskellen på de to hold var voldsom, og det afspejlede sig også på scoren, hvor det stod 18-7 på tavlen ved pausen.

Danmark havde ingen intentioner om at slippe jerngrebet om de norske jenter i anden halvleg, og mål for mål distancerede Heine Eriksens piger modstanderne yderligere. Ikke engang en strømafbrydelse mod slutningen af kampen kunne ryste danskerne, og det betød, at pauseføringen på 11 mål blev vekslet til en samlet sejr på 37-17. Dermed vandt Danmark gruppe D med maksimumpoint og en målforskel på +40.

"Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig om, at vi ville vinde så stort. Det skyldes to ting: Vi spiller fremragende i de første 25 minutter af kampen, og Norge præsterede langt under det niveau, vi ved de kan spille på. Vi præsterede virkelig på topniveau og måske endda over niveau i første halvleg, mens det blev en sværere anden halvleg. Når man sætter sig mentalt op til en meget lige kamp, og man er så meget foran ved pausen, kan det tit være svært at komme ind med det rette tændingsniveau i anden halvleg. Men med få udfald undervejs leverer vi også en god indsats i anden halvleg," siger en noget overrasket landstræner, Heine Eriksen, om den store sejr.

Holdet er nu klar til mellemrunden og medbringer de to point, man maksimalt kan tage med sig. Danmark tager Ungarn (0 point) med fra gruppen, mens de to øvrige modstandere i mellemrunden kommer fra gruppe C. Kroatien vandt den gruppe og hiver altså to point med over, mens Frankrig (0 point) er den anden nation. Som gruppevindere mødes Danmark og Kroatien i første kamp på tirsdag, mens kampen mod Frankrig afvikles onsdag.