28/09-15   -   Pressemeddelelse

Landstræneren tilfreds med debut

For første gang siden Klavs Bruun Jørgensen trådte til som landstræner, sendte han her til aften sit hold i kamp. Det blev til et nederlag på 30-34 mod storholdet Vardar Skopje.

Både trænere og spillere var inden kampen spændt på, hvordan den foreløbige træning ville udmønte sig i kamp. Svaret var ikke helt entydigt. Angrebet var i store perioder glimrende, mens forsvaret lukkede for mange mål ind.

Kampen startede rigtig godt for de rød/hvide, der hurtigt bragte sig foran med 2-0 og fik tilkæmpet sig et straffekast. Det blev dog brændt, og derfra overtog Vardar langsomt men sikkert halvlegen. Danmark hang egentlig fint på de første 25 minutter, men i slutningen trak makedonerne fra og kunne gå til pause foran 18-13.

Stærk 2. halvleg
Anden halvleg startede som første. Danmark kom godt ud og halede noget ind på Vardars føring. Tættere på end to mål kom danskerne dog aldrig, og da slutfløjtet lød, stod der 34-30 på måltavlen. På trods af nederlaget vandt Klavs Bruuns piger dog 2. halvleg med et enkelt mål, og det var landstræneren naturligvis tilfreds med:

"Jeg er selvfølgelig ikke glad for at tabe, men kampen er jeg overordnet tilfreds med. Vi fik set en masse ting og, selvom der også var en masse fejl, er det noget, vi kan rette op på, fordi vi nu har video med en masse kampsituationer at tage fat i. Det var et meget stærkt Vardar-hold, som vi langt hen ad vejen matchede - specielt i anden halvleg," siger landstræner Klavs Bruun Jørgensen om den første af de to opgør mod den makedonske storklub.

Anne Mette Pedersen endte som topscorer i kampen med syv mål. I morgen, lørdag, venter endnu en kamp mod Vardar. Der er throw off klokken 19.00.