09/10-15   -   Pressemeddelelse

Udviklingstruppen kæmper sig til flot uafgjort mod Norge

De norske jenter havde indspillet kontramaskinen helt rigtigt, og det gav udfordringer for det danske udviklingslandshold, der spillede en flot anden halvleg og vendte norsk pauseføring, 18-13, til uafgjort 32-32.

I denne uge er Danmarks udviklingslandshold på kvindesiden samlet under ledelse af Heine Eriksen. Her møder holdet Norges udviklingstrup i to kampe, torsdag og fredag, og i aften fandt begivenheden sted i Ceres Arena som optakt til kvindernes EM-kvalifikationskamp mod Tyrkiet. 32-32 endte kampen efter norsk føring, 18-13 ved pausen.

Holdet, der ikke har været samlet det seneste år og kun har fem gengangere fra seneste trup, havde blot nået at træne sammen tre gange, inden de til aften stod over for Norge, og det var også et dansk hold, der havde svært ved at finde hinanden.

De danske piger kom hurtigt bagud og kunne blot se til, mens den norske kontra gang på gang øgede afstanden på måltavlen. Norge kom både på 9-4 og 10-5, men Mathilde Juncker i det danske mål stod en flot halvleg og sikrede, at Danmark ikke kom yderligere bagud.

Anden halvleg åbnet med flot comeback
Landstræner Heine Eriksen havde brugt pausen fornuftigt, og de skulle kun bruge otte minutter af anden halvleg til at udligne til 19-19. De danske piger havde for alvor fundet rytmen i spillet, og de fortsatte de gode takter ved at bringe sig foran med to mål. Denne føring holdt de, indtil Norge indhentede ved stillingen 28-28 fem minutter før tid.

De sidste minutter af kampen var en gyser, hvor de efterhånden mange tilskuere i Ceres Arena gjorde, hvad de kunne for at støtte de rød/hvide. Med et minut igen var Norge kommet foran 30-31, men Jette Hansen sikrede udligningen, hvorefter Norge gjorde kort proces i modsatte ende. Jane Schumacher ofrede sig og fik tilkæmpet et straffekast med et sekund tilbage på måltavlen. Denne eksekverede Randers-playmakeren stensikkert, og Danmark og Norge delte i porten, 32-32.

Mathilde Juncker blev efterfølgende kåret til Kampens Spiller efter sin flotte præstation i det danske mål, mens Jette Hansen og Jane Schumacher delte topscorerværdigheden med syv mål hver.

Fredag spiller de to hold igen mod hinanden - denne gang klokken 18.38 i Stjær Hallen.