Få dit eget presserum

12/10-15   -   Pressemeddelelse

Dansk pligtsejr over Portugal

Det var ikke så overbevisende som forventet, men de danske håndboldkvinder fik sejren med hjem fra Portugal i EM-kvalifikationen.

De danske håndboldkvinder spiller i denne uge kvalifikationskampe frem mod EM 2016 i Sverige, og efter Tyrkiet torsdag fik stryg 28-19, stod Danmark søndag over for Portugal på udebane. De danske piger fik en overraskende svær start mod de på papiret undertippede portugisere, men fik dog pligtsejren i hus med resultatet 26-21 (14-10).

Første halvleg blev en rodet affære, hvor hverken forsvar eller angreb fungerede for Danmark. Portugiserne lagde ud med et forsvar, der befandt sig helt oppe ved midterlinjen og fik Klavs Bruuns offensive forsvarssatsning til at se noget fladt ud, og i den anden ende hang den danske defensiv ikke sammen, så hjemmeholdet kunne gang på gang løbe igennem og komme til scoring.

Helt ind til det 20. minut og stillingen 9-9 var kampen helt lige, men herefter fik Danmark bedre styr på defensiven og formåede at trække fra inden pausen. De kunne dermed gå i omklædningsrummet med en føring på 14-10.

Anden halvleg blev fortsat en besværlig affære for Danmark. Portugiserne holdt fast i det meget offensive spil, og selv om de danske piger kom til stadig flere afslutninger, havde de svært ved at få bolden i kassen. Til gengæld fik Rikke Poulsen godt fat i det danske mål, og det hjalp Danmark til at bibeholde den føring, der blev skabt før pausen. Kort før tid kom Danmark endda på seks måls forspring, 25-19 og 26-20, men Portugal fik reduceret til slutresultatet, 26-21.