28/11-15   -   Pressemeddelelse

Dansk sejr over Angola i VM-test

Danmarks håndboldkvinder leverede en god indsats i anden halvleg, da de lørdag aften vandt 28-17 over Angola ved VM-testturneringen i Spanien.

Det danske kvindelandshold spillede lørdag aften det andet opgør ved weekendens Torneo Internacional de España, hvor de møder Tunesien, Angola og Spanien som en del af VM-forberedelserne. Aftenens modstander var Angola, og de gav fornuftig modstand til det danske hold. Danmark var foran 12-11 ved pausen og vandt kampen 28-17.

Angola indledte som ventet med et offensivt forsvar, og de danske spillere kæmpede for at finde hullerne mellem de hurtige, bevægelige forsvarsspillere. Danmark havde generelt svært ved at finde rytmen i angrebet og få eksekveret i kontrafasen, og det betød, at de ret hurtigt kom bagud - efter et kvarters spil med tre mål, 5-8. Først efter 21 minutters spil fik de danske håndboldkvinder igen udlignet ved stillingen 9-9 - ikke mindst på grund af, at Danmarks to backs, Line Jørgensen og Stine Jørgensen, fandt vejen til netmaskerne.

Anden halvleg blev anderledes velspillet fra dansk side. Kontraspillet kom i gang, og Kristina Kristiansen satte generelt god fart i det danske angreb. Samtidig blev der arbejdet bedre og bedre i forsvaret, og Danmark fik derigennem ændret stillingen 14-14 til 20-14 på blot fem minutter. De danske spillere holdt fast i det gode spil i både forsvar og angreb, og med godt spil af Sandra Toft i målet formåede de at udbygge føringen, så kampen endte med en dansk storsejr.

Søndag møder Danmark Spanien klokken 12.00, og kampen vises på TV 2.