29/11-15   -   Pressemeddelelse

Uafgjort mod Spanien i sidste VM-test

Efter at have været bagud hele kampen kom Danmark op på siden af Spanien og fik uafgjort i den sidste kamp ved VM-testturneringen i Spanien.

Det danske kvindelandshold afsluttede søndag VM-testturneringen i Spanien i et møde med de spanske værter. Begge hold har i weekenden tilbagelagt to storsejre mod Tunesien og Angola, og dagens turneringsfinale blev en seværdig affære, der endte fuldstændig lige, 25-25, efter spansk pauseføring 12-10.

Der skulle gå seks minutter, før kampens første scoring faldt, og det var Spanien, der åbnede finalen, inden Danmark kom på tavlen efter otte minutters spil med reducering til 2-1. Selv om den danske defensiv så meget fornuftig ud, kæmpede det danske landshold med et stærkt spansk stregspil, samtidig med at Danmark var noget hæmmet på højre back-positionen. Eftersom Louise Burgaard sidder over i turneringen måtte venstre back-spillerne supplere Line Jørgensen, og det påvirkede naturligt nok det danske angrebsspil.

Efter tyve minutters spil var Danmark nede med seks, 9-3, men herefter kom der bedre flow i det danske angreb og i kontraspillet. De sidste ti minutter hentede kvindelandsholdet dermed fire mål og kunne gå til pause med kun to mål op til Spaniens føring, 12-10.

Stærk, dansk afslutning
Spanske Alexandria Cabral Barbosa fortsatte sit høje niveau og satte sit syvende mål ind allerede fire minutter inde i anden halvleg. Kort tid efter brændte Danmark sit tredje straffekast i kampen, og Spanien udbyggede endnu en gang forspringet til fire mål. Spanien holdt fast i føringen på to-fire mål, og selv om Danmark hængte godt på, så lykkedes det ikke at få kontakt før til aller sidst.

Med to minutter tilbage af kampen meldte Anne Mette Hansen sig nemlig på banen med sin fjerde scoring, og pludselig var stillingen 24-23. Herefter udlignede Stine Jørgensen til 24-24 på straffekast, og Spanien havde en spiller udvist det sidste minut af kampen. Rikke Skov bragte Danmark foran for første gang i kampen med et halvt minut tilbage af kampen. Spanien formår at udligne i kampens døende sekunder, så kampen endte 25-25.

Klavs Bruun Jørgensen har således fået et godt udbytte af testturneringen, hvor han fik set alle spillerne an i kamp, og fortsat er ubesejret som landstræner forud for VM-slutrunden på hjemmebane.