10/12-15   -   Pressemeddelelse

Klart dansk nederlag til Ungarn

Danmark under pres fra første fløjt, da holdet led sit første nederlag ved VM

Efter tre sejre i de første kampe ved VM kom det danske kvindelandshold onsdag aften eftertrykkeligt ned på jorden igen, da de tabte 29-22 mod Ungarn efter ungarsk føring 15-12 ved pausen.

Det var op ad bakke for danskerne allerede i kampens start.

Playmaker Zita Szucsanszki styrede det ungarske angreb med stor autoritet og flere gange blev Rikke Poulsen i det danske mål overladt til sig selv efter at de ungarske bagspillere var kommet på kant af deres direkte danske modspiller.

7-3 viste måltavlen i ungarsk favør efter ni minutter, men trods dansk undertal fik først Anne Mette Pedersen og derefter Kristina Kristiansen reduceret hullet til kun at være på et mål.

Danmark var med igen.

Men kun i en kort periode. Så var den ungarske firemåls føring genetableret ved 12-8. Både fordi forsvaret fortsat havde store problemer i mand mod mand spillet og fordi indskiftede Blanka Biro i det ungarske mål fik lukket betydeligt bedre af end forgængeren Eva Kiss.

Afstanden holdt sig til pause, hvor stillingen var 15-12 til ungarerne, der i otte målsskytten Zita Szucsanszki havde 1. halvlegs altdominerende skikkelse.

Efter pausen fik Maria Fisker reduceret den ungarske føring til to mål, men så gik det ellers for alvor galt for danskerne.

Man kan ikke klage over spillernes indstilling - der blev fightet hele vejen. Men acceleration og især kreativitet var en mangelvare i angrebet og i banens modsatte ende kom danskerne konstant for sent med tacklingerne mod de fysisk stærke ungarere.

Nu venter der en seriøs mental opsamlingsopgave for Klavs Bruun Jørgensen og Søren Herskind, før de sender deres hold på banen til fredagens afsluttende gruppekamp mod Montenegro.