17/12-15   -   Pressemeddelelse

Danmark ude af VM efter vildt drama

Cristina Neagu havde med 15 mål sine store aktier i at et flot kæmpende dansk hold røg ud i en VM-kvartfinale som gik i forlænget spilletid

I en sindsoprivende kvartfinale, der gik i forlænget spilletid og som først blev afgjort i det allersidste sekund sendte Rumænien Danmark ud af VM med 31-30 efter 27-27 i den ordinære kamp.

Rumænsk sejr ikke mindst takket være ren verdensklasse af Cristina Neagu, der scorede ikke færre end 15 mål.

Danmark kom hurtigt bagud 2-0 og selv om holdet flere gange nåede op på lige, blev der brugt rigtigt mange kræfter, hver gang det fysisk stærke rumænske forsvar skulle overspilles.

Men banens i særklasse bedste spiller, rumænske Cristina Neagu, smed tre bolde ind bag en sagesløs Sandra Toft, der ellers havde stået en fin første halvleg.

Rikke Poulsen kom på mål efter pausen sammen med et angreb, der fik sat Mette Gravholt flot i scene, var hun stærkt medvirkende til, at Danmark kom på 13-13.

Et par meget hårdt dømte danske udvisninger gav Rumænien en ny tre måls føring og så var det igen op ad bakke for hjemmeholdet.

Cristina Neagu scorede sit niende mål til rumænsk føring 18-15 og selv om danskerne kom på 19-19, var det stadig verdensstjernen, der styrede kampen med en række forrygende oplæg især mod egen højre side.

Men danskerne viste igen forbilledlig moral og hentede igen en klar rumænsk føring ved 24-24.

Sandra Toft blev halvt knock-outed at et skud fra Neagu, og Anne Mette Hansen havde efterfølgende en kæmpe chance for at bringe Danmark foran for første gang i kampen. Men den stærke danske bagspillers forsøg blev pillet af Ungureanu i det rumænske mål, og de franske dommere undlod at fløjte.

Trods mandsopdækning scorede Neagu på tremeter opstilling, Line Jørgensen udlignede med tre minutter igen.

Neagu rev sig fri af sin mandsopdækning og bragte på ny Rumænien foran. Anne Mette hansen udlignede med halvandet minut igen. På straffekast scorede Neagu sit mål nummer 14.

Med 23 sekunder tilbage misbrugte Stine Jørgensen en lignende chance, men rumænerne begik et nyt, da hun forsøgte at få fat i riposten, og det udnyttede Line Jørgensen. 27-27.

I kampens absolut sidste sekund fik Aurelia Bradeanu kæmpet sig til rumænsk straffekast. Rikke Poulsen afløste Sandra Toft i målet, og hun snuppede med den største selvfølgelighed Neagus straffekast. Holdene måtte ud i to gange fem minutters forlænget spilletid.

Og så - efter 61 minutter og 14 sekunder kom Danmark endelig foran ved Anne Mette Hansen.

Rumænien fik udlignet og Line Jørgensen røg ud i to minutter og ved sidebyttet var danskerne igen bagud. Denne gang med 29-28.

Stine Jørgensen udlignede men Neagu fik igen revet sig fri af sin mandsopdækning og det førte til endnu en rumænsk føring.

Line Jørgensen ramte opstanderen men på det efterfølgende angreb udlignede Anne Mette Hansen og i absolut sidste sekund blev bolden presset ud til Adriana Nechita på højre fløj og hun svigtede ikke. 31-30 til Rumænien efter en sindsoprivende kamp.

Rumænerne møder nu Norge i semifinalen, mens Danmark igen skal op imod Montenegro i kampen om placeringerne fra 5-8.