27/12-15   -   Pressemeddelelse

FCM vandt dramatisk finale i Santander Cup

Årets pokalfinale måtte i forlænget spilletid, før FCM Håndbold kunne genvinde titlen

Der skulle to gange fem minutters forlænget spilletid til, før FCM Håndbolds kvinder for tredje gang på fire sæsoner kunne kåres som vinder af pokalturneringen - Santander Cup.

28-26 lød de danske mestres sejrscifre efter 25-25 i ordinær spilletid og efter at Viborg først fik scoret efter ni af de ti minutters forlængelse.

Med sin blot anden scoring på 11 forsøg slog Louise Burgaard FCM's sejr fast 20 sekunder før tid, og inden da havde de godt 2000 tilskuere I Jysk Arena I Silkeborg været vidner til en både dramatisk, ujævn og til tider velspillet finale.

De to hold fulgtes pænt ad I starten, hvor der var relativt langt mellem scoringerne. Men omkring halvvejs I 1. halvleg slog FCM et lille hul med et par fine kontrascoringer, og ved 6-4 så det ud til, at kampen ville tippe til midtjydernes fordel.

Men så tog årets pokalfighter, 35 årige Rikke Skov, i den grad over.

Ikke alene scorede den rutinerede bagspiller nærmest efter behag, hun leverede en række fine assists og svejsede det grønne forsvar sammen, så det i små ti minutter var komplet umuligt for FCM at score.

FCM føring 6-4 blev vendt til 10-6 I Viborg favør, og da franske Marie Paule Gnabouyou i halvlegens sidste sekund hamrede læderet op I det lange hjørne til Viborg-pauseføring 13-10 lignede det, at traditionsklubben var på vej til sin 11. pokaltitel.

Men med Stine Jørgensen og den nybagte norske verdensmester Veronika Kristiansen som de tydeligste profiler fik FCM ikke alene hentet Viborgs føring, midtjyderne bragte sig foran 15-14. Alt var åbent igen.

Viborg fik dog sat sig på kampen igen og fem minutter før tid viste måltavlen 25-22 til viborgenserne - sejren lå snublende tæt på.

Men igen kippede kampen. En udvisning til Kirsten Balle kostede dyrt, og de to hold måtte ud I forlængelsen efter 25-25.

Og her var FCM den lille tak stærkere, der afgjorde kampen til deres fordel.

FCM har tidligere vundet kvindernes pokalturnering i 2012 og 2014, mens klubben under navnet Ikast fS vandt to gange og endnu to gange som Ikast-Bording EH.