Få dit eget presserum

07/01-16   -   Pressemeddelelse

Danmark slår Qatar i EM-test

De danske håndboldherrer vandt torsdag aften 31-26 over Qatar i den første kamp ved Golden League i Frankrig.

De danske håndboldherrer tog hul på de sidste EM-forberedelser, da de torsdag aften mødte VM-sølvvinderne fra Qatar i den første kamp ved Golden League-turneringen i Frankrig. Danmark vandt kampen 31-26 efter pauseføring 15-13.

Forsvarsspillet var et af de helt store fokuspunkter efter afbud fra Rene Toft Hansen, og landstræner Gudmundur Gudmundsson benyttede kampen til at afprøve mange forskellige konstellationer i både forsvars- og angrebsspillet.

Første halvleg bar præg af godt angrebsspil fra begge hold, hvor forsvarene i begge ender kom til kort mod hurtige fødder og skarp kurs mod mål. Danmark fik midtvejs i halvlegen stabiliseret forsvaret, og sammen med en velspillende Niklas Landin i Danmarks mål fik håndboldherrerne bedre og bedre styr på Qatar. Selvom Qatars store stjernespiller, montenegrinsk-fødte Zarko Markovic, satte en stribe mål ind, fulgte det danske angrebsspil flot trop, og Danmark gik til pause med en to måls-føring.

Rasmus Lauge spillede en flot første halvleg, men i anden halvleg var det Michael Damgaard, der kom ind og tog ansvar. Generelt var der udskiftning over stort set hele banen i både forsvars- og angrebsspillet, men de danske håndboldherrer holdt føringen og formåede at udbygge den undervejs indtil resultatet 31-26.

Danmark møder Norge i den næste kamp ved Golden League på lørdag klokken 14.30, inden de franske værter venter på søndag kl. 16.00. Begge kampe vises på TV 2. Tidligere torsdag mødtes Danmarks kommende modstandere, Frankrig og Norge, og her vandt franskmændene 27-26.