18/01-16   -   Pressemeddelelse

Danmark vandt EM-åbning efter stærk afslutning

En hakkende første halvleg betød, at Danmark og Rusland hold gik til pause 13-13. Billedet fortsatte i anden halvleg, men Danmark satte turboen på til sidst og kunne derfor forlade arenaen i Gdansk med en sejr på 31-25.

Den helt store ubekendte på det danske hold inden EM var, hvordan det danske forsvar ville løse den defensive opgave, når det for alvor gik løs ved slutrunden. Ikke mindst fraværet af forsvarsgeneral René Toft Hansen var et samtaleemne i de danske stuer inden afgang til Polen.

Et helt klart svar fik Gudmundur Gudmundsson ikke i kampen. Dertil var spillet for ujævnt i begge ender af banen. Heldigvis har Danmark en verdensklassemålmand i Niklas Landin, der med den ene klasseredning efter den anden holdt Danmark inde i kampen i første halvleg. Kiel-keeperen reddede på straffe, kontra, skud udefra og alt der imellem. Det betød, at de to hold kunne gå til pause med 13-13.

Danmark kom ud til anden halvleg som lyn og torden med scoringer på de fire første afslutninger, og da Niklas Landin bare fortsatte med at lave små mirakler i målet, kunne danskerne bringe sig foran med 17-14 efter få minutter af anden halvleg. Den skarpe danske start varede dog ikke ved, og russerne æd sig langsomt tilbage i opgøret, der udviklede sig meget jævnbyrdigt. Med ti minutter tilbage var Danmark således blot foran med et enkelt mål.

Til slut gik Danmark dog i et mindre udbrud med fire mål i træk. Det kom russerne sig aldrig over, og da dommeren fløjtede af, stod der 31-25 på måltavlen i Danmarks favør. Dermed fik de rød/hvide en pointmæssig optimal start på EM.