19/01-16   -   Pressemeddelelse

Hårdt tilkæmpet sejr over Montenegro

Først i sidste minut kunne Danmark sende et mål ind til en befriende to-målsføring, der også holdt hjem. Den meget tætte kamp endte med en 30-28-sejr til Danmark over Montenegro.

Kamp nummer to ved EM stod mod Montenegro, som Danmark kun har mødt to gange tidligere med to sejre til følge - senest en 17-målssejr for tre år siden. Cifrene i dagens kamp blev ikke lige så overbevisende, ikke mindst fordi Montenegro leverede en overbevisende første halvleg, hvor de stort set kun var i problemer, når Danmark var i overtal.

Halvlegen forløb meget jævnbyrdigt, hvor de to hold skiftedes til at være i front. I modsætning til den første kamp kom Niklas Landin ikke i vejen for helt så meget, hvorfor det var naturligt at Kevin Møller fik chancen i målet. Montenegrinerne var dog godt skydende, og da de samtidig havde held med at slå den danske offensiv delvist i stykker, så var det ikke urimeligt, at Montenegro gik til pause foran med to mål: 16-14.

Mens danskerne sled med målscoringen i første halvleg, skulle de bruge under to minutter på at tage føringen med tre hurtige mål. Offensivt var det Mads Christiansen og fløjene, Eggert/Svan, der bød ind med mest i første halvleg, men i starten af anden halvleg stod der Mads Mensah på det hele. Rhein-Neckar Löwen-spilleren strøede om sig med fremragende mål og assists og var stærkt medvirkende til, at danskerne scorede syv mål de første syv minutter efter pausen.

Luften gik dog lidt af angrebsballonen, og den tomålsføring Danmark havde opbygget kort inde i anden halvleg blev hentet af de sortklædte modstandere, og det tætte parløb fortsatte dermed. Med ti minutter tilbage stod det således helt lige: 26-26. Det var svært for Danmark at trække fra, men et minut før tid fik Mensah sendt bolden ind til Toft, der gav Danmark en afgørende føring på to mål, som også holdt hjem. Dermed endte det 30-28 og anden sejr af to mulige.