Få dit eget presserum

27/01-16   -   Pressemeddelelse

Danmark smed sejren til slut

En ikke særligt velspillet kamp endte med Danmarks første pointtab ved dette EM, da Sverige udlignede til slutresultatet 28-28 blot ti sekunder før slutfløjt.

Et ultra offensivt svensk forsvar voldte Danmark en smule problemer i det etablerede angrebsspil i de første 7-8 minutter af kampen. Selvom det aldrig blev helt flydende, lykkedes det danskerne at bringe sig foran med fire mål, 7-3, inden vi var halvvejs i første halvleg. Selvom stillingen gik lidt op og ned, var Danmark hele tiden foran med tre til fem mål. Lidt febrilsk dansk spil i de sidste to minutter af første halvleg gav dog svenskerne tre scoringer i træk, og dermed måtte danskerne nøjes med en 15-13-føring ved pausen.

Da første scoring efter pausen tilfaldt svenskerne, var der pludselig kun et enkelt mål mellem de to mandskaber. Endnu en gang gav et par scoringer luft til danskerne, men svenskerne svarede stærkt igen, og sådan bølgede kampen frem og tilbage i hele anden halvleg. Fem redninger på otte svenske skud af Landin i slutfasen betød, at Danmark lå godt til de to point men i en nøjagtig gentagelse af slutningen på første halvleg, scorede Sverige de sidste tre mål i halvlegen, og den afsluttende scoring var nok til at sikre sig det ene point blot ti sekunder før tid, da kampen endte 28-28.