27/01-16   -   Pressemeddelelse

Første nederlag ved EM

Danmark rendte ind i første nederlag ved slutrunden og må derfor nu afvente kampen mellem Spanien og Rusland, før den videre EM-skæbne er kendt.

Danmark havde i de første ti minutter et par muligheder for at bringe sig foran med tre mål, men det lykkedes ikke, og efter 13 minutter var det så i stedet tyskerne, der kunne bringe sig foran 6-5 efter tre scoringer i træk. De næste 7-8 minutter bølgede kampen frem og tilbage, men en udvisning til Henrik Toft kunne være blevet dyr, da Tyskland igen formåede at score tre mål i rap. Heldigvis stod Danmark for de næste fire, og det var medvirkende til, at de to hold gik til pause med en smal, dansk føring på 13-12.

Tyskland åbnede anden halvleg med tre scoringer, og pludselig var semifinalepladsen ikke længere i danskernes egne hænder. Seerne og tilskuerne var i denne fase vidner til en meget urytmisk kamp, hvor kun gode redninger af Landin betød, at de rød/hvide holdt snor i Tyskland. En god periode på syv minutter fulgte, hvor specielt Anders Eggert satte trumf på, vandt Danmark 5-1 og var dermed i front igen. Holdene lod til at have en tavs overenskomst om at score mål i klaser, for de næste tre mål måtte Nicklas Landin hente ud af rusen: 20-19 til Tyskland.

Som minutterne gik, så Danmark mere og mere mærkede ud af det tætte kampprogram. Holdet spillede sin anden kamp på under et døgn, mens Tyskland havde to hviledage i benene. På ren vilje holdt danskerne dog fast, og i slutfasen kom de endda foran med et par mål. Kampens hidtidige forløb havde dog vist, at spændingen dermed ikke var lagt i graven. Tyskerne åd sig igen ind i opgøret, og med fire minutter igen stod det helt lige, 23-23. Kampen rindede ud uden dansk scoring i de sidste små otte minutter, og da tyskerne satte yderligere to scoringer ind endte det i det første nederlag til Danmark ved dette EM, 23-25, og efter Spaniens sejr over Rusland må Danmark erkende, at det ikke bliver til en semifinale.