29/01-16   -   Pressemeddelelse

Danmark slutter EM som nummer seks

Efter en rædsom start gav danskerne Frankrig kamp til stregen i placeringskampen

Danmark sluttede på 6. pladsen ved EM efter at holdet fredag aften tabte placeringskampen mod Frankrig med 29-26. Fransk føring 15-13 ved pausen.

Gudmundur Gudmundsson havde valgt tre nye spillere til sin startopstilling i skikkelse af Alexander Lynggaard, Peter Balling og Kevin Møller i målet, men man kan roligt slå fast, at hverken de eller de øvrige danskere fik en fin start, der gjorde ondt på franskmændene.

Først efter 7:40 minutter lykkedes det danskerne at score - på holdets tiende angreb.

Vincent Gerrard i det franske mål spillede ganske glimrende, men han havde også let spil over for en række halvhjertede danske afslutninger og de tekniske fejl i det danske angreb var til at få øje på.

Forsvaret virkede også usikkert og havde det ikke været for en række flotte redninger fra Kevin Møller, ville det have set meget mere broget ud efter 12 minutter, end det gjorde ved fransk føring 7-2.

Mads Mensah kom på banen og sammen med Rasmus Lauge og ikke mindst Peter Balling fik han sat et ordentligt angrebstempo, hvor der blev gået meget mere direkte mod mål end i kampens start.

Balling scorede hele seks gange på 18 minutter, Mensah udgjorde en konstant trussel og Lauge fik gang i indspillene til Lynggaard på stregen.

Langsom men sikkert fik danskerne lukket den franske føring og mod halvlegens slutning var danskerne tre gang bagud med blot et enkelt mål.

Størst bifald i denne fase høstede målmand Møller, da han scorede til 11-8 direkte fra eget målfelt.

Tre minutter efter pausen fik Rasmus Lauge udlignet til 16-16, men i det efterfølgende forsvar blev Alexander Lynggaard præsenteret for sin tredje udvisning og dermed for det røde kort.

Med tre mål i træk fik Frankrig ved 21-18 slået et nyt hul, og danskerne måtte slide et kvarter før Mensah fik det lukket ved 25-25 med ti minutter igen.

Mensah var også manden, der med et fantastisk returløb satte den danske kontra i gang, der md en ny Balling scoring førte til 26-26, og den bomstærke bagspiller kunne i den efterfølgende periode med fordel have søgt sine egne afslutninger frem for at forsøge at spille stregen.

Nu blev Danmark i stedet straffet med et par hurtige franske scoringer og denne sidste franske føring fik de godt kæmpende danskere aldrig mulighed for at hente.