07/02-16   -   Pressemeddelelse

HC Midtjylland vinder en dramatisk pokalfinale

Efter to spændende semifinaler i går, var der i dag lagt op til en meget betydningsfuld pokalfinale for begge mandskaber. GOG Håndbold stod for 29. gang i en pokalfinale, efter ti års fravær. HC Midtjylland var derimod klar til klubbens første pokalfinale efter blot tre år i den bedste liga.

Nervøs og rodet start
Den 52. udgave af pokalfinalen startede ud med rodet spil, og det var tydeligt, at begge mandskaber kæmpede med at finde rytmen. I takt med at der kom styr på nerverne, blev intensiteten skruet op. De to holds forsvar var mødt op til en hård fysisk fight, og det kom til udtryk efter blot få minutters spil, hvor GOG's Lars Hald måtte udgå med en skulderskade. Han blev umiddelbart efter episoden kørt på hospitalet til undersøgelse af skadens omfang.

Arena Fyn var på andendagen af Final 4 igen udsolgt, og det fynske publikum forsøgte at bære GOG frem, men HC Midtjylland spillede upåvirkede og hang på. Efter et kvarters spil var stillingen lige 7-7.

Resten af første halvleg forsatte den intense fight med til tider rodet spil. De to hold skiftedes til at have føringen, men ingen af dem kunne slå et afgørende hul. I de sidste minutter var det HC Midtjylland, der var skarpest, og de kunne gå til pause med en etmåls føring 13-12.

Ufrivillig lang pause
Anden halvleg lod vente på sig grundet en teknisk fejl omkring nettet bag de to mål. Fejlen var ikke til at rette, og det medvirkede, at publikum måtte tage plads på langsiderne.

Kampen blev dog igangsat, og det tydede på, at HC Midtjylland havde bedst gavn af den længerevarende pause. GOG virkede påvirkede efter episoden og var efter 10 minutters spil af anden halvleg bagud med 6 mål 19-13.

Midtjysk dominans
HC Midtjylland forsatte med presse på og var det et fynsk mandskab, der kæmpede med at finde takterne. Midt i anden halvleg var GOG nede med hele ti mål ved stillingen 23-13.

Midtjyderne viste klart mere overskud og forsatte med flot angrebsspil resten af kampen. I forsvaret var HC Midtjylland anderledes udisciplineret, og det kostede flere udvisninger. Det var med til at starte et lille comeback for GOG, der langsomt åd sig ind på forspringet. Det blev dog i sidste ende aldrig rigtig spændende, og forspringet mellem de to mandskaber blev for stort.

HC Midtjylland kunne juble over klubbens største triumf med en sejr på 30-26 over GOG. Ud over pokaltitlen kan klubben glæde sig over deltagelse i EHF Cuppen, som blev sikret ved sejren. HC Midtjyllands velspillende målmand, Tim Winkler, blev kåret til årets pokalfighter.