Få dit eget presserum

12/03-16   -   Pressemeddelelse

Rusland blev igen en for stor mundfuld

Der var her til aften lagt op til revanche for de danske håndbolddamer i EM-kvalifikationskampen mod Rusland, men selv efter et flot comeback af Danmark var det ikke nok til at slå russerne.

Danmarks håndbolddamer måtte i aften se sig slået endnu engang af Rusland. En flot 2.halvleg var desværre ikke nok, og det betød en kneben russisk sejr på 22-24 i et ellers feststemt Arena Næstved.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen havde forud for aftenens kamp meldt ud, at flere af holdets profiler ville blive sparet med henblik på de vigtige OL-kvalifikationskampe i næste weekend. Det betød, at rutinerede kræfter som Rikke Poulsen, Ann Grete Nørgaard, Trine Østergaard og Camilla Dalby ikke var at finde i 16-mands truppen til opgøret.

Det var en start på kampen, der var præget af to meget aggressive forsvar. Det betød til tider usammenhængende angrebsspil og en stilling på 2-2 efter fem minutter. Det samme billede fortsatte frem til midten af 1.halvleg, hvor stillingen stadig var lige mellem de to mandskaber 5-5. Herefter begyndte russerne at skrue op for tempoet, og det voldte store problemer for både det danske forsvars- og angrebsspil. De danske håndbolddamer havde svært ved at holde russerne i mand/mand-duellerne, og angrebet bar præg af et hav af tekniske fejl, som russerne udnyttede i en skarp kontrafase og anden bølge.

Efter en flot russisk frikastscoring efter tid kunne Danmark gå til pause bagud med seks mål, 8-14.

Flot dansk comeback
Det var et fuldstændig forvandlet dansk mandskab, der kom ud til 2.halvleg. Håndbolddamerne spillede fantastisk angrebsspil, hvor boldene sad klistret til målhjørnerne i det russiske mål. Forsvarsmæssigt så det også meget bedre ud, hvor Simone Böhme fiskede flere bolde, som gav nogle hurtige mål.

De gode takter fra Danmark forsatte, og med 10 minutter igen var russernes forspring skrumpet til kun et mål, men Danmark kom aldrig tættere på sejren. Det russiske mandskab vinder også den anden kamp i EM-kvalifikationsgruppe 6. Rusland indtager dermed sikkert 1. pladsen i gruppen.

Du kan se håndboldkvinderne i aktion allerede på fredag, hvor de i Aarhus tager imod Rumænien i den første af tre OL-kvalifikationskampe.