Få dit eget presserum

18/03-16   -   Pressemeddelelse

Dansk nederlag til Rumænien i OL-Kval

Det blev Rumænien og Montenegro, der trak sig sejrrigt ud af fr to indledende kampe ved OL-Kvalifikationsturneringen i Aarhus.

Der var lagt op til et nervepirrende opgør, da de danske håndboldkvinder til aften tog imod Rumænien i den første kamp ved OL-kvalifikationsturneringen i Ceres Arena, Aarhus. Men Rumænien lod ikke Danmark komme i nærheden af sejren og vandt med cifrene 32-25 (19-13).

Rumænerne kom blæsende ud af starthullerne og satte med stor træfsikkerhed boldene i nettet bag Rikke Poulsen, mens det stod anderledes til i den anden ende ad banen, hvor de danske skytter brændte en del skud, selv om angrebsspillet ellers fik åbnet for mange gode chancer.

Ved stillingen 8-3 til Rumænien efter godt ti minutters spil tog Klavs Bruun Jørgensen time-out, og herefter kom Sandra Toft på mål, og de danske piger forsøgte sig kortvarigt med et offensivt forsvar.

De gik dog hurtigt tilbage til 6:0-forsvaret, som de fik bedre fat i, ligesom angrebsafslutningerne også blev skarpere. Hermed kom Danmark kortvarigt op på 12-15, men igen trak rumænerne fra og kunne gå til pause med en komfortabel føring på 19-13.

Selv om de danske håndboldkvinder løftede niveauet og leverede en bedre indsats i anden halvleg, formåede de ikke at komme i nærheden af Rumænien, som holdt fast i seks måls-føringen og blot øgede forspringet mod kampens slutning.

Lørdag møder Danmark Montenegro kl. 20 i et afgørende opgør om OL-pladserne, mens Danmark slutter af mod Uruguay søndag kl. 20. Kun de to bedste hold fra weekeendens turnering kvalificerer sig til OL i Rio.

Uruguay-Montenegro 19-34 (10-15)
Undertippede Uruguay gav uventet modstand fra kampens start og holdt kontakt til Montenegro de første 20 minutter af kampen. Herefter trak østeuropæerne langsomt fra, og især i anden halvleg løb de aldeles fra Sydamerikanerne, der manglede kræfter til den sidste del af kampen.
Lørdag møder Uruguay Rumænien kl. 17.45, mens Montenegro og Danmark mødes kl. 20.