20/03-16   -   Pressemeddelelse

Danmark uddeler øretæve til Uruguay

De danske håndboldkvinder tog ikke en af de to billetter til OL i Rio, men de sluttede kvalifikationsturneringen af med en storsejr over de undertippede sydamerikanere.

De danske håndboldkvinder skulle søndag aften rejse sig efter to smertelige nederlag til Rumænien og Montenegro ved OL-kvalifikationsturneringen i Aarhus. Nederlagene har betydet, at Danmark uanset resultaterne af turneringens tredje spilledag ikke er kvalificeret til OL i Rio. Der var derfor kun æren på spil, da håndboldkvinderne mødte Uruguay i den sidste kamp, og det endte da også med en afklapsning til sydamerikanerne, 38-17 (19-7).

Sandra Toft holdt buret rent de første 11 minutter af kampen, og undervejs blev hun også noteret for to redninger på straffekast. De fysisk små spillere fra Uruguay havde svært ved at komme til gode skudchancer, og oveni var Sandra Toft for god til at lade sig passere. Imens haglede skuddene ind bag Uruguays målvogter, så 6-0 blev til 11-2 og dernæst til pausestillingen 19-7.

Niveauforskellen mellem de to hold var tydelig, og selvom de danske spillere ikke altid havde storspillet fremme i hverken forsvar eller angreb, stod det hurtigt klart, at publikum i Ceres Arena ville blive vidner til en regulær øretæve.

Danmark fortsatte anden halvleg, hvor de slap i første, men med en væsentlig større fejlprocent i angrebsspillet. Det betød dog ikke noget for slagets gang, for Uruguay havde ikke flere våben eller mere overskud at hive op af hatten.

Mens Sandra Toft fortsat lukkede godt af i målet og tilmed tog det tredje straffekast i kampen, var det især Mia Rej, der tordnede mod mål i banens modsatte ende og fik Danmark op på et 20 måls forspring, 36-16, tre minutter før tid.

OL-kvalifikation er nu slut, og med 5 point hver, tager Rumænien og Montenegro de to OL-billetter, som var på spil i turneringen.

Kvindelandsholdets næste opgave venter i slutningen af maj, hvor de møder ind til de sidste to kampe i EM-kvalifikationsturneringen frem mod slutrunden i Sverige i december.