08/04-16   -   Pressemeddelelse

Danmark slår Kroatien i åbningskamp

Danmark vandt en flot sejr over Kroatien i OL-kvalifikationens første opgør. 28-24 viste måltavlen, da kampen blev fløjtet af.

Den kroatiske keeper, Stevanovic, fik taget godt fra i starten af kampen, hvorfor Danmark blot havde scoret to mål, da kampuret rundede de 10 minutter. Landin ville dog ikke stå tilbage for sin kroatiske kollega og var også en mur i det danske mål. De to gode keeperpræstationen gjorde første halvdel af første halvleg utrolig målfattig, og halvvejs var der således kun scoret syv mål. Mens det var Kroatien, der førte med en enkelt pind midtvejs i første omgang, var det danskerne der kunne gå til pause foran med 11-9.

Kroatien hang på de første ti minutter af anden halvleg, men en stærk periode på 3-4 minutter sendte Danmark foran 19-14 - ikke mindst takket være en strafferedning af Landin, der også tog sig af returen, mens Møllgaard straffede kroaterne på kontra. Herefter svingede den danske føring med omkring fem mål de næste små ti minutter. Et par udvisninger og straffekast var dog ved at sætte Danmarks føring over styr, da Kroatien næsten kom helt op på siden af danskerne med 23-22.

De hvidblusede danskere svarede heldigvis igen med stærkt forsvarsspil og da skudarmene blev bedre og bedre indstillet trak Danmark fra med 27-23 med to minutter tilbage. Det kom kroaterne ikke tilbage fra og dermed kunne Gudmundur Gudmundssons drenge tage de to point med hjem fra Jyske Bank Boxen: 28-24 viste måltavlen efter de 60 minutter.

I kvalifikationsturneringens anden kam vandt Norge 35-29. Det var dog ikke uden sværdslag, at nordmændene hev den forventede sejr hjem. Ved pausen stod der blot 16-15 til Norge, og midtvejs i anden halvleg var Bahrain kun bagud med to scoringer. Til slut fik vores nordiske brødre dog sat turboen på og kunne derfor trække sig tilbage med en 6-målssejr og de to point.