09/04-16   -   Pressemeddelelse

Danmark fik uafgjort mod Norge

De to nordiske lande, Danmark og Norge, kæmpede en kamp, der var meget lige og med flere dramatiske højdepunkter. Danmark kunne ikke helt booke billet til OL i Rio, da det kun blev til et enkelt point: 25-25.

På et tidspunkt var Danmark nede 6-10, men en stærk periode i slutningen af halvlegen gjorde, at de rødklædte danskere kunne gå til pause blot bagud med et enkelt mål: 12-13. Ikke mindst takket være Mikkel Hansens reprise af sejrsmålet mod Rusland ved OL 2008. Dengang jernede 24'eren bolden i fjerneste hjørne, mens han i dag kringlede den i nærmeste. Begge gange efter udløb af den officielle spilletid.

To-et-halvt minut inde i anden halvleg udlignede Møllgaard til 14-14, og derefter blev det rent parløb, hvor ingen af de to hold førte med mere end et enkelt mål. Således stod den 25-25 et halvt minut før tid, da landstræner Gudmundur Gudmundsson tog timeout. Jyske Bank Boxen kogte, men da de 30 sekunder var gået, var der ingen ændringer på måltavlen, og dermed endte kampen uafgjort. Det betyder, at Danmark booker billetten til Rio ved minimum uafgjort i morgen mod Bahrain.

I dagens første kamp, mellem Kroatien og netop Bahrain, var balkannationen i store problemer i første halvleg og var på et tidspunkt bagud 6-9. En smule mere koncentration betød, at der ved pausen stod 14-14 på måltavlen. I anden halvleg løb kroaterne Bahrain over ende. Midtvejs var de foran med otte mål og det hele endte i en overbevisende 33-22 sejr til opgørets forhåndsfavoritter.