11/04-16   -   Pressemeddelelse

Danmark klar til OL efter sejr

Bahrain viste sig at være en svær nød at knække. I sidste ende sejrede danskerne dog 26-24 og sikrede sig dermed billetten til sommerens Lege i Rio.

Præcis som i Bahrains to første kampe kom de ud som torden og lynild og skabte ravage for deres modstandere - i dag Danmark. Det betød, at de efter 10 minutter var foran 7-4. Danmark fik lidt bedre fat i de sidste 20 minutter og fik udlignet til 12-12, inden holdene gik til pause.

Et yderst koncentreret dansk mandskab kom ud fra pausen med ild i skoene og da Landin samtidig lukkede fuldstændig ned for Bahrain, gik Danmark fra 12-12 til 17-12 på mindre end fem minutter. Herefter gik der lidt stilstand i kampen indtil midtvejs, hvor Bahrain pludselig begyndte at røre på sig igen, og med fem minutter igen var de undertippede modstandere kun nede med en enkelt. Til slut lykkedes det dog danskerne at snøre sækken, og det hele mundede ud i en sejr på 26-24 og en tur til OL i Rio.

I gruppens anden kamp sikrede Kroatien OL-billetten efter sejr over Norge. Kroatien chokstartede med en 5-0 føring, og vi var godt inde i det ottende minut inden, at Norge første gang fik netmaskerne til at blafre. Kroaterne fortsatte dog ufortrødent, og efter 11 minutter stod den 8-1. Det var ikke meget, Norge kom frem til, og når de endelig stod ansigt til ansigt med den kroatiske keeper, Stevanovic, blev skandinaverne oftest den lille, hvilket var blandt årsagerne til, at nordmændene kun formåede at score 7 mål i de første 30 minutter: 14-7.

Publikum blev vidner til en meget mere jævnbyrdig anden halvleg. Desværre for Norge havde de et efterslæb på syv mål fra indledningen på første halvleg, hvilket betød, at de aldrig rigtig kom tæt på. Stort set hver gang nordmændene scorede, løb Kroatien op i den anden ende og gentog kunststykket. 27-21.