05/05-16   -   Pressemeddelelse

Team Esbjerg er danske mestre

DM-finalerne skulle afgøres i straffekastkonkurrence, før Team Esbjergs kvinder kunne kalde sig danske mestre for første gang i klubbens historie.

Der var her til aften lagt op til endnu en spændende DM-finale i Primo Tours Ligaen. De forsvarende mestre fra FC Midtjylland vandt første kamp 20-17 og kom derfor til Esbjerg med et tremåls-forspring. Team Esbjerg derimod skulle kæmpe for en firemåls-sejr og klubbens første DM-titel på en udsolgt hjemmebane i Blue Water Dokken.

De 3400 tilskuere i "Dokken" gjorde sit for at skabe nogle flotte rammer for den anden DM-finale. Flot kunne spillet på banen langt fra betegnes som. Det var tydeligt, at der var meget på spil for begge mandskaber. Spillet flød på ingen måde, og starten på kampen var gennemsyret af nervøsitet og mange tekniske fejl. Efter 10 minutters spil var stillingen 2-2.

Billedet fortsatte halvlegen ud, hvor holdene kæmpede med at få momentum og styr på kampen. Både Team Esbjerg og FC Midtjylland eksperimenterede med forskellige angrebskonstellationer, men de fik stadig ikke fundet vejen til netmaskerne. I forsvaret var begge hold meget påpasselige, og det fuldendte den målfattige første halvleg. Esbjerg kunne gå til pause med en spinkel føring på blot 6-5.

DM-titlen afgjort i straffekastkonkurrence
Team Esbjerg kom ud fra pausen som lyn og torden. Hjemmeholdet pressede på og lavede tre mål på tre minutter. Anderledes gik det for FC Midtjylland, der forsatte måtte kæmpe for at få spillet til at flyde. Midtjyderne scorede efter fire minutters spil i 2. halvleg og afsluttede dermed en 13 minutters scoringspause.

Bedst som Team Esbjerg begyndte at trække fra svarede FC Midtjylland tilbage og bragte spændingen tilbage. Stillingen lød på 12-9 efter 40 minutters spil i vestjydernes favør.

Målforskellen mellem de to hold lå hele tiden omkring de tre mål, og med ti minutter tilbage var den samlede stilling 33-33.

Ingen af de to mandskaber ville give op, og der blev kæmpet om hver eneste bold i de sidste minutter. Med 30 sekunder tilbage var stillingen præcis den samme som i den første DM-finale: 20-17. FC Midtjylland formåede ikke at score i det sidste angreb, og DM-finalerne skulle derfor afgøres på straffekast.

Her var det Team Esbjerg, som havde mest styr på nerverne. Estavana Polman satte det afgørende straffekast ind og sendte dermed DM-titlen til Vestjylland.