Få dit eget presserum

12/05-16   -   Pressemeddelelse

Team Tvis Holstebro vinder DM-bronze

Primo Tours Ligaens bronzemedaljer blev onsdag aften hængt om halsen på Team Tvis Holstebros håndboldkvinder efter en samlet sejr over Viborg i to kampe om metallet.

Sidste onsdag tog Team Tvis hjemme imod Viborg HK i den første kamp om DM-bronzen, og her vandt hjemmeholdet en komfortabel sejr på 30-23. Viborg-mandskabet var derfor under et stort pres til aftenens afgørende opgør i Viborg Stadionhal, men Team Tvis Holstebro var også stærkest i denne kamp og vinder med cifrene 24-23 (10-10).

Første halvleg var præget af imponerende målmandsspil i begge ender af banen - især Viborg-keeper Rikke Poulsen gjorde det svært for TTH-skytterne og stod midtvejs i første halvleg med en redningsprocent på 54. Samtidig var det stort set kun Ann Grete Nørgaard, der kunne passere Silje Solberg i TTH-målet, så kampen var lige hele halvlegen til pausefløjt 10-10.

Halvlegens dramatiske højdepunkt var dog et rødt kort til TTH's topscorer Natalie Hagman, som ramte Rikke Poulsen lige i ansigtet på straffe. Trods denne svækkelse lignede Holstebro-holdet ikke nogen, der ville lade DM-bronzen gå til rivalerne.

Ingen tvivl om den samlede sejr
I anden halvleg fortsatte den jævnbyrdige fight, og selvom begge hold spillede sig til mange chancer, var der stadig for langt mellem scoringerne. Stille og roligt lykkedes det dog TTH at trække en smule fra, og det lod til at tage noget af modet fra Viborg-spillerne, der i kraft af sidste uges syv måls-nederlag kunne se den samlede målforskel vokse til både 9, 11 og 13 mål.

Med ti minutter tilbage af kampen, kom TTH foran 21-16, og selvom Viborg med Rikke Skov i spidsen viste god moral og kæmpede sig op igen, var den samlede TTH-sejr sikker. Kampen endte 24-23, og Team Tvis Holstebro kunne dermed modtage bronzemedaljerne med en overbevisende samlet score på 54-46.

Stort tillykke til Team Tvis Holstebro med det andet sæt medaljer på fem dage. I lørdags i Rusland vandt holdet som bekendt guldet i den europæiske turnering, Cup Winners' Cup, efter to finalesejre over HC Lada.