Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
28/03-07   -   Pressemeddelelse

DANSK IT: Prøv en test på dine it-færdigheder

Det ta´r kun 20 minutter at blive klogere! Bliv klog på, hvor god du egentlig er til it. DANSK IT tilbyder en lille test til alle danskere, så vi kan få et billede af, hvor gode danskerne egentlig er til it. TEST IT-NATIONEN kalder vi det.

Du har nu mulighed for at få kortlagt dit vidensniveau inden for it-genrerne tekstbehandling, regneark, præsentation og it-sikkerhed. Testen består af 36 spørgsmål og tager ca. 15 minutter at gennemføre (tidsgrænsen er 35 minutter).

Lige nu er danskernes gennemsnit på 65% procent rigtige svar. Hvis man skal opnå betegnelsen "it-skrap", så skal man have 75% rigtige svar. Det er det niveau, som vi i DANSK IT normalt regner med inden for test til PC-kørekort® og lignende.

Hvorfor teste danskerne?
I en ny undersøgelse fra Videnskabsministeriet fra januar 2007 viser, at store grupper i den danske befolkning har svage it-færdigheder. 20% af befolkningen benytter aldrig computere. 18% af befolkningen har svage it-færdigheder. Samlet set er der derfor næsten 40% af befolkningen, som enten slet ingen it-færdigheder har, eller som kun har svage it-færdigheder.

Kigger man frem til 2012, vurderer undersøgelsen, at problemet ikke løser sig selv: Der skal en meget aktiv indsats til, for at danskerne bliver klædt på til at udnytte it-mulighederne fuldt ud på arbejdspladsen og hjemme i privaten.

- Vi tilbyder denne lille test for at få et billede af, hvordan det står til med it-kompetencerne hos danskerne. Den er på ingen måde videnskabelig, men giver dog et fingerpeg om, hvordan gode og it-parate danskerne egentlig er, fortæller underdirektør Joan Øxby, DANSK IT.

- Vores håb er at rigtig mange danskere prøver sig selv af i testen. Man kan sammenligne sit resultat med gennemsnittet af, hvad de øvrige, der har taget testen, har klaret.

Prøv selv testen
Er du klar til at udfordre dig selv? Prøv testen nu. Du kan registrere dig som deltager i TEST IT-NATIONEN og tage testen ved at gå til denne side: www.test-it-nationen.dk

Yderligere oplysninger om TEST IT-NATIONEN kan fås hos underdirektør Joan Øxby, DANSK IT, tlf. 33111560.

Relevant information

http://www.test-it-nationen.dk


Pressekontakt


Firma

DANSK IT
Bredgade 25 A
1260 København K, Danmark

  33 11 15 60
  33 93 15 80

http://www.dansk-it.dk

Modtag nyheder fra DANSK IT på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire