Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
08/11-13   -   Pressemeddelelse

Gamle plakatperler får nyt liv



Dansk Plakatkunst fejrer 1 års fødselsdag som pioner for det kulturbevarende arbejde med at opstøve sjældne gamle plakater og give dem nyt liv som genoptryk. Der er stor efterspørgsel på plakaterne, som med deres næsten nutidige grafiske udtryk passer perfekt til den moderne boligindretning.

"Det giver hjertet et lille løft, flot gennemført i en utrolig høj kvalitet. Tillykke!"
Sådan sagde Per Arnoldi ved ferniseringen på Designmuseet for et år siden, hvor Dansk Plakatkunst for første gang viste de genoptrykte plakater frem, og begejstringen er ikke blevet mindre i løbet af det år, der er gået. Der har været mange positive tilkendegivelser både i pressen og fra kendere og kunder - og stor anerkendelse af det ihærdige arbejde med at finde gamle plakater, der fortjener at blive genoptrykt.

Dansk Plakatkunsts plakatekspert Nikolaj Pors er konstant på jagt efter gode plakater, der af den ene eller anden grund ikke er tilgængelige for offentligheden, men som på grund af kunstneriske kvaliteter eller samtidsmæssig betydning fortjener at komme frem i lyset. Flere gange har han fundet frem til det sidste eksemplar af en plakat hos en privat samler eller stuvet af vejen i et depot på grund af revner og pletter. Dansk Plakatkunst har dernæst fået plakaten affotograferet, digitalt restaureret og til sidst genoptrykt, så den står ligeså stærkt og smukt, som da den blev skabt først i 1900-tallet, hvor de danske plakatkunstnere var i en klasse for sig.

I løbet af det år, Dansk Plakatkunst har været i gang, har Nikolaj Pors fundet 12 nye plakatperler, så der nu er en samling af næsten 100 genoptrykte plakater.

"For mig er plakaterne fantastisk smukke og samtidig interessante og sigende - som visuelle tidslommer der giver et kig ind i vores udvikling og kulturhistorie i det 20. århundrede. Derfor varmer det også godt om hjertet, når en smuk plakat får sit kulørte liv tilbage. Og når det lykkes os at "redde" en plakat for eftertiden, så bliver jeg glad og stolt. Det er et stykke kulturbevarende arbejde, som jeg selv og mange andre sætter utrolig stor pris på", siger Nikolaj Pors.
De knap 100 kunstværker af danske plakattegnere som Arne Ungermann, Henrik Hansen, Aage Sikker Hansen, Sven Henriksen og Sven Brasch kan opleves på www.danskplakatkunst.dk

Billedtekst: 3 sjældne plakater. Bellevue Revuen (1936) af Arne Jacobsen, Zool Have (1920) af Aage Lund, og Chaplin som Greve (1918) af Sven Brasch.

Billeder


Pressekontakt


Firma

Dansk Plakatkunst
Penselstrøget 44, Musicon
4000 Roskilde, Danmark

  +45 70 25 40 45
  +45 21 43 15 21

https://danskplakatkunst.dk

Modtag nyheder fra Dansk Plakatkunst på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire