Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/09-10   -   Pressemeddelelse

Den unge Werther og skandalen fra fortiden

Verdens første ungdomsoprør var ren fanhysteri - 200 år før beatlemania

Allerede for to år siden, da instruktør Elisa Kragerup var midt i sin uddannelse, inviterede Det Kongelige Teater hende til at lave sin debutforestilling i Skuespilhuset. Således kommer et af de mest lovende instruktørtalenter i dansk teater nu direkte fra teaterskolen til Det Kongelige Teater, hvor hun skal instruere en af fortidens største skandalefortællinger.
For mere end tohundrede år siden fik en lille uanseelig bog den europæiske ungdom til at indlede et veritabelt ungdomsoprør.
25-årige Johan Wolfgang von Goethe skrev i Den unge Werthers lidelser om irrationelle følelser, kærlighed og individer. Ungdommen labbede det i sig og efterlignede Werthers livsstil. Og hans selvmord. Bogen blev forbudt flere steder - blandt andet i Danmark, hvor man frygtede Werther-feber hos ungdommen. Dette skabte naturligvis endnu mere hype om bogen, der i flere år kun kunne skaffes i ulovlige oversættelser.

I historien er Werther på flugt. Fra det borgerlige samfunds snærende konventioner, og fra et indre mørke, som han ikke engang kan benævne. Han finder helle i en lille tysk landsby, og med den storslåede natur som kulisse er scenen sat for mødet med kærligheden. Her møder han den skønne Lotte, som han bliver hovedkulds forelsket i. Men Lottes kæreste Alberts eksistens tvinger ham alligevel til slut til at opgive ikke bare drømmen om Lotte, men også til at tage sit eget liv. På én gang morsomt og dybt tragisk er Werther moderne bekendelsesteater om følelsernes irrationalitet. Og om det første møde med den store, altomvæltende kærlighed.

Den unge Werthers lidelser er i øvrigt skrevet som en brevroman stykket sammen af små dagbogsagtige tekster - ikke ulig som når vi i dag konstruerer vores liv med statusopdateringer på facebook.

Medvirkende:
Nicolai Dahl Hamilton , Werther
Maria Rossing, Lotte
Mikkel Arndt, Albert

Instruktion:
Elisa Kragerup

Scenografi:
Steffen Aarfing

Premiere: 17/9

Læs mere og find pressebilleder her

Relevant information

http://www.kglteater.dk


Pressekontakt


Firma

Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K., Danmark

  33 69 69 83

http://www.kglteater.dk

Modtag nyheder fra Det Kongelige Teater på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire