Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
21/06-10   -   Pressemeddelelse

Anders Bjarklev ny prorektor på DTU

DTU's bestyrelse har på sit møde d.d. besluttet at ansætte institutdirektør, professor Anders Bjarklev som ny prorektor på DTU.

Anders Bjarklev (f. 1960) er institutdirektør på DTU Fotonik (siden 2004). Han er uddannet civilingeniør (1985) og senere ph.d. (1988) fra DTU, hvor han også blev dr. techn. (1995). Hans videnskabelige produktion er omfattende, herunder med flere end 150 videnskabelige artikler i internationale publikationer. Han har fungeret som referee på en række videnskabelige tidsskrifter, herunder Science og Nature. Han har stor undervisningserfaring, ligesom hans forskning er resulteret i 20 patenter/patentansøgninger og givet anledning til etableringen af to selskaber og et omfattende netværk inden for IKT-branchen. Han har modtaget en række priser og udnævnelser, herunder VILLUM KANN RASMUSSENS tekniske legat på 1,5 mio. kr.

I anledning af ansættelsen af Anders Bjarklev udtaler DTU's rektor Lars Pallesen: "Med ansættelsen af Anders Bjarklev som ny prorektor får DTU en højt respekteret og arbejdsom ildsjæl, der gennem sin flotte akademiske karriere har opnået stor indsigt i uddannelse, forskning og innovation. Mest af alt får universitetet en leder, der har vist, at han mestrer at skabe resultater for DTU sammen med og gennem andre. Det er jeg overbevist om, at han også vil gøre i sin nye funktion."

Anders Bjarklev afløser DTU's nuværende prorektor, Knut Conradsen, som har ønsket at fratræde
stillingen med udgangen af august.


Relevant information

http://www.dtu.dk/


Billeder


Pressekontakt


Firma

DTU - Danmarks Tekniske Universitet
Anker Engelunds Vej 1 101A
2800 Kgs. Lyngby, Danmark

  20801067

http://www.dtu.dk/

Modtag nyheder fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire