Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
03/09-10   -   Pressemeddelelse

Tillykke Danmark!

Den danske forskning inden for teknisk videnskab er verdens bedste. Det er netop offentliggjort i den internationale universitetsranking Times Higher Education, THE.

I en tid, hvor regeringen både ønsker sig universiteter i verdensklasse og samtidig nedprioriterer andelen af bevillinger til teknisk videnskab, mener vi fra DTU's side, at det er en særdeles flot præstation. Det er en anerkendelse af, at hele den danske teknisk-videnskabelige forskningsindsats har den højeste kvalitet.

"Statsministeren har sat det som et mål, at Danmark skulle have et universitet blandt top ti i Europa. DTU er netop blevet placeret som nummer syv i Europa på Leiden Ranking's "Crown Indicator", og når THE's ranking efterfølgende placerer den danske forskning inden for teknisk videnskab som den bedste i verden, så har jeg lyst til at sige tillykke til Lars Løkke Rasmussen og til hele Danmark," siger DTU's rektor, Lars Pallesen.

Dog giver placeringen også stof til eftertanke, når det kommer til fordelingen af forskningsmidler i Danmark, mener Lars Pallesen. For skønt denne placering som den bedste i verden er glædelig, så kræver det politisk vilje at udnytte potentialet ved at have verdens bedste forskningsmiljøer fuldt ud. Kvaliteten er i top, men forskningsmængden bør sættes væsentligt op. Navnlig i lyset af, at vi i Danmark har underprioriteret særligt teknisk videnskab sammenlignet med prioriteringen hos de fremadstormende økonomier i fjernøsten.

»Jeg er først og fremmest godt tilfreds med, at målet om en forskningsandel på 1 pct. af BNP fastholdes. Det er godt. Men jeg noterer mig, at den relative andel af forskningsbevillingerne til teknisk videnskab har været for nedadgående gennem længere tid. Det bør politikerne rette op på. Forstå mig ret: Humaniora er vigtigt og fylder meget i mit eget liv, men det er altså teknisk forskning, der skal være med til at fremtidssikre den danske velstand,« fastslår Lars Pallesen.

Relevant information

http://www.dtu.dk/


Pressekontakt


Firma

DTU - Danmarks Tekniske Universitet
Anker Engelunds Vej 1 101A
2800 Kgs. Lyngby, Danmark

  20801067

http://www.dtu.dk/

Modtag nyheder fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire