Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
03/10-12   -   Pressemeddelelse

6. oktober indvies Testcenter Østerild

Alle er velkomne, når Testcenter Østerild indvies den 6. oktober. Østerild er det første sted i verden, hvor vindmøller på højde med Storebæltsbroens pyloner kan testes og videreudvikles under optimale vindforhold.
Hvis 50 procent af Danmarks energiforbrug i 2020 skal dækkes af strøm fra vindmøller, er det nødvendigt at udvikle møller, der er betragteligt større end dem, vi har i dag. En mølle er langt mere end et tårn med vinger; det er en kompliceret højteknologisk maskine med op til 20.000 komponenter, som skal spille optimalt sammen, for at møllen yder en tilfredsstillende mængde strøm. I Østerild Klitplantage er de optimale geografiske og vejrforhold til stede for at kunne teste dette.

DTU's rektor Anders Bjarklev udtaler:

"Testcentret er foreløbig det eneste sted i verden, hvor fremtidens store vindmøller kan afprøves. Sammen med vindmølleindustrien kan DTU's forskere her fortsætte det stærke samarbejde med vindindustrien, der har gjort Danmark førende inden for udvikling af ny vindmølleteknologi. Testcenter Østerild er forudsætningen for, at vi kan fastholde viden og sikre arbejdspladser inden for vindmølleindustrien Danmark."

Ved indvielsen vil miljøminister Ida Auken, borgmester Lene Kjelgaard, Thisted Kommune, adm. direktør for Vestas Wind Systems A/S, Ditlev Engel og teknologichef hos Siemens Henrik Stiesdal være til stede. Ministeren er glad for, at DTU påtager sig opgaven med at drive det statsejede testcenter:

"Testcenteret i Østerild viser, at regeringen arbejder målrettet på en grøn omstilling af Danmark. Vi skal ikke blot sørge for at bruge mindre energi og sætte et mindre aftryk i miljøet. Vi skal være dem, der udvikler de grønne produkter, som resten af verden allerede nu efterspørger. Med testcenteret i Østerild vil vi sikre os, at Danmark bliver ved med at være helt i front, når det gælder udviklingen af teknologi til udnyttelse af vedvarende energi," udtaler Ida Auken.

Testcentret rummer i alt syv teststande. Vestas og Siemens har hver købt to købt stande, og Siemens har allerede rejst en 197 meter høj mølle på en af dem. DTU råder over de sidste tre stande; en er udlejet til kinesiske Envision, og to er pt. i udbud. Vicedirektør på DTU Vindenergi, Peter Hjuler Jensen udtaler:

"Testcenter Østerild bliver en fantastisk base for DTU's forskning inden for meteorologi, vindmølleteknologi og ikke mindst nettilslutning, som er helt afgørende for, at strømmen effektivt kan nå ud til borgerne."

Tid: Lørdag den 6. oktober klokken 12-16
Sted: Testcentervej, 7700 Thisted. Fra Østerild kører man ca. 1 km ad Gl. Aalborgvej mod Frøstrup. Testcentervej er en sidevej til Gl. Aalborgvej.

Program for dagen:
12.00 Området åbnes
12.30 Taler:
· Rektor Anders Bjarklev, DTU
· Miljøminister Ida Auken
· Borgmester Lene Kjelgaard Jensen, Thisted Kommune
· Adm. direktør Ditlev Engel, Vestas
· CTO Henrik Stiesdal, Siemens Wind Power
13.00 Ministeren indvier/klipper snoren.
13.05 Udstillinger og aktiviteter åbnes
15.30 Pladsen lukkes
16.00 Arrangementet slut

For yderligere oplysninger kontakt:
Rektor Anders Bjarklev, mobil: 20 76 15 12, e-mail: DTU-rektor@adm.dtu.dk
Vicedirektør Peter Hjuler Jensen, mobil 40 45 50 37, e-mail: peje@dtu.dk

DTU Kommunikation:
Kommunikationsmedarbejder Marianne Vang Ryde, mobil: 21 33 06 34
Kommunikationsmedarbejder Marie Vendelbo Fridorf, mobil: 20 87 01 23


Fakta
Ved etableringen af Testcenter Østerild er der blevet fældet 245 hektar skov. I den forbindelse er det besluttet at plante 393 hektar skov andre steder i Danmark. Derudover har Naturstyrelsen sat et stort projekt om etablering af erstatningsnatur i Østerild i gang. Se mere på www.naturstyrelsen.dk/planlaegning

Relevant information

http://www.dtu.dk/


Pressekontakt


Firma

DTU - Danmarks Tekniske Universitet
Anker Engelunds Vej 1 101A
2800 Kgs. Lyngby, Danmark

  20801067

http://www.dtu.dk/

Modtag nyheder fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire