Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
20/07-09   -   Pressemeddelelse

Tilbud: Få 9000 nye iværksættere

Inspiration fra Frankrig kan skabe op til 9.000 nye iværksættere. Økonomien har et massivt behov for den dynamik og de arbejdspladser, som 9.000 driftige iværksættere kan skabe med alle deres ideer. Nogen af dem kan blive vækstiværksættere, som lige nu råber på risikovillig kapital.

Frankrig har fået 90.000 iværksættere på bare et halvt år - siden en ny lov om modernisering af den franske økonomi trådte i kraft 1. januar. Mon ikke vi ligefrem kunne lære noget af de ellers så statsligt orienterede franskmænd, udtaler direktør Jannick Nytoft fra Dansk Venturekapital- og Kapitalfondsforening, DVCA. Ideen med loven er at gøre det lettere for iværksættere at afprøve nye ideer og at komme sort arbejde til livs. - Forholdsvist burde Danmark til en sammenligning i runde tal kunne få 9.000 nye iværksættere, hvis vi sammenligner os med Frankrig, mener Jannick Nytoft fra DVCA. Den nye iværksætterstatus som såkaldt "auto-entrepreneur" er åben for stort set alle, fra arbejdsløse over pensionister til ansatte - og gør livet langt lettere for virkelystne iværksættere, som brænder for en ide. Statusen som "auto-entrepreneur" er især målrettet til mennesker, som ikke nødvendigvis har lyst til at oprette et selskab og nemt vil kunne starte eller stoppe deres aktivitet.

Iværksættere uden om bureaukratiet

I Frankrig slipper de nye iværksættere under "auto-entrepreneur" ordningen nemmere om et kvælende fransk bureaukrati. De skal kun betale skat, når der er en indtægt. Ligesom de nye iværksættere er fritaget for momsregnskab og kun skal føre en oversigt over indtægter og udgifter. Ingen udgifter kan så til gengæld fratrækkes omsætningen, som der også er lagt et loft for op til 80.000 euro.

Lad os få flere vækstiværksættere

- Måske kunne mange af de godt 9.000 nye iværksættere, som Danmark kan få med en iværksætterordning lignende den franske gå hen og blive rigtige vækstiværksættere. Der virkelig kan sætte skub i dansk innovation og vækst, siger DVCA direktør Jannick Nytoft. For ærgerligt nok er Danmark et af de lande, hvor der midt i finanskrisen sker mindst på kontoen for vækst - og videniværksættere.

Mere risikovillig kapital er nødvendig

I Danmark er der nedsat et udvalg for at se på risikovillig kapital til vækstiværksættere. Norge, Sverige og Finland har været handlekraftige med helt nye mia. pakker på op imod 2 mia. kr. - målrettet til at sikre risikovillig kapital til deres venturefinansierede vækstselskaber inden for f.eks. IT, cleantech og life science. Disse selskaber kommer primært fra innovationsmiljøerne, og er ikke bankfinansieret. Bankpakker hjælper derfor ikke selskaberne fra dette teknologiske vækstlag, hvor måske det næste Novo eller Vestas kommer fra i fremtiden. - I DVCA foreslår vi derfor konkret handling med risikovillig kapital til danske vækst - og videniværksættere på 3x500 mio. kr. i de kommende år igennem en fond, som investerer på fuldt ud kommercielle vilkår i det danske vækstlag, udtaler Jannick Nytoft og pointerer, at innovations-miljøernes bevilling derudover bør øges fra 120 til 250 mio. kr., de er ikke blevet inflationskorrigeret siden 1998.

Imens Danmark tænker over situationen i et udvalg for risikovillig kapital. Er der en hurtig mulighed for folketingets flertal til at skabe flere iværksættere. - Selvom Danmark ikke er Frankrig med et så overvældende bureaukrati, er de franske erfaringer i det mindste en inspiration værd her midt i sommertiden. Lidt dynamik, færre regler og risikovillig kapital er, hvad der er mere brug for i dag og ikke i morgen, pointerer Jannick Nytoft fra DVCA.

Relevant information

http://www.dvca.dk


Pressekontakt


Firma

DVCA
Børsen
1217 København K, Danmark

  27 11 20 73
  27 11 20 73

http://www.dvca.dk

Modtag nyheder fra DVCA på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire