Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
09/08-10   -   Pressemeddelelse

Vækstplan: Venturebranchen kræver hurtig handling

Perspektiverne i regeringens nye vækstplan er lige så store som behovet, mener venturebranchen. Behovet for mere vækst er åbenlyst, stort og akut. Potentialet er tusindvis af nye højværdijobs. Men hurtig handling og de rette værktøjer er afgørende for vækstplanens succes. Armvridning på pensionsbranchen er ikke den optimale løsning.

Champagneflasken er på køl - men ikke åbnet
"Markedet for risikovillig kapital til vækstiværksætterne har været helt tilfrosset pga. finanskrisen, og fordi rammebetingelserne ikke muliggør konkurrencedygtige afkast. Paradoksalt nok er det netop dér Danmark har det største vækst- og velstandspotentiale per investeret krone. Derfor er de umiddelbare perspektiver store i regeringens nye vækstplan med 5 mia. kr., hvis vi kan sparke gang i antallet af iværksættere og de små perspektivrige vækst-virksomheder igennem mere risikovillig kapital", udtaler DVCAs ventureformand, Gregers Kronborg.

Store perspektiver er en ting, handling, de rette værktøjer og resultater er noget andet. DVCA er enige i, at pensionsbranchen skal på banen og investere, som regeringen foreslår.

"Men det kræver samme gode investerings - og konkurrencevilkår for både venturebranchen og pensionskasser, hvilket udlandet tilbyder dem. Hvis ikke vilkårene er attraktive, får vi ikke nye venturefonde med risikovillig kapital fra pensionskasser til at investere i flere vækst-iværksættere. Omvendt, hvis regeringen skaber de rette rammebetingelser, vil vi kunne tiltrække både dansk og udenlandsk kapital og skabe vækst uden at trække på finansloven", udtaler DVCAs adm. direktør Jannick Nytoft.

Derfor har DVCA taget champagneglasene frem, men venter med at lade champagnen springe til et samlet billede af regeringens nye initiativer og samtaler med pensionsbranchen foreligger.

Sådan får vi flere vækst-iværksættere
DVCA foreslår, at regeringen tager brancheforeningens 10 vækstbud og gør det attraktivt at investere i venturefondes vækst-virksomheder.

Tre vigtige bud, som hurtigt kan bruges, er ifølge DVCA:

Afkastpræference: Lavere risiko til investorerne
DVCA foreslår, at regeringen lader Vækstfonden tage en højere risiko igennem en såkaldt afkastpræference, fordi Vækstfondens formål er at skabe et samfundsøkonomisk afkast. Metoden er simpel, staten accepterer at få deres grundindskud i venturefonde tilbage efter, at pensionskasser har fået deres grundindskud tilbage. Det vil være en skaber af risikovillig kapital, som sjældent er set før i Danmark. Statens risiko er begrænset, og vækstforøgelsen vil mere end betale for ordningen.

Vækstlån
Regeringen foreslår at give virksomheder adgang til vækstlån (gearingskapital). Det vil tiltrække mere kapital, og samtidig forbedre afkastet af investeringer i vækstiværksættere. DVCA er enig, vækstlån til venturefonde og venturefinansierede virksomheder er et helt afgørende værktøj. Statens risiko er begrænset, og vækstforøgelsen vil mere end betale for ordningen.

Negativ skat
"Negativ skat" betyder, at vækstiværksætterne får penge tilbage i skat, før de har et overskud at modregne i. Det samme sker bl.a. i England, og når etablerede danske virksomheder, som tjener penge i en division, udligner mod underskud i et udviklingsprojekt. Negativ skat vil både skabe lige konkurrencevilkår, bidrage til et bedre afkast og reducere kapitalbehovet. Den risikovillige kapital løber langt på literen.

Massivt vækstpotentiale i dansk venture
I 2012 kan venturefinansierede virksomheder nå op på 40.000 ansatte, viser en analyse fra
Vækstfonden. Og omsætningen kan nå helt op på 77 mia. kr. I dag har venturebranchen 24.000
ansatte, en stigning på 8.000 siden 2005, og 29 mia. kr. i omsætning. Venturebranchen har skabt 5 % af alle private arbejdspladser fra 2005-2008.

Venturevirksomhederne er højteknologiske virksomheder inden for forskningstunge felter som life-science, cleantech og IT. Internationale undersøgelser viser, at 1 krone investeret i venture samfundsøkonomisk kaster 5-10 kr. af sig. Ofte er omsætningen i en modnet vækst-virksomhed 2-5 mill. kr. per ansat.

Mere information:
Gregers Kronborg, ventureformand, DVCA, tlf.: 25 13 63 20
Jannick Nytoft, adm. direktør, DVCA, tlf.: 27 11 20 73

Relevant information

http://www.dvca.dk


Pressekontakt


Firma

DVCA
Børsen
1217 København K, Danmark

  27 11 20 73
  27 11 20 73

http://www.dvca.dk

Modtag nyheder fra DVCA på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire