Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
05/05-11   -   Pressemeddelelse

27 veje til vækst

DVCA præsenterer nyt katalog med 27 forslag til fremtidig vækst i Danmark

Alle taler om vækst. På Christiansborg, på medieplatformene og ikke mindst i virksomhederne i Danmark er vækst hovedtemaet. Derfor kommer DVCA - dansk venture - og kapitalfondsforening nu på banen med sine 27 bud på nye veje til vækst i Danmark.

"Hva' nu Vækstdanmark" er DVCA's spritnye vækstkatalog, der indeholder 27 forslag til, hvordan vi skaber ny vækst. Ny "vækstkredit" til højteknologiske virksomheder, et farvel til iværksætterskatten og en styrkelse af business angels-netværkene i Danmark er blot nogle af de godbidder, de har sat frem i en stor buffet af vækstforslag, der er seriøse bud på, hvordan der skabes vækst i fremtiden.

Vækstkredit til forskning
Et konkret og køreklart forslag er at indføre vækstkredit til nye danske højteknologiske virksomheder. De nye vækstvirksomheder udviklet af venturefonde har i opstartsfasen, hvor de forsker og udvikler nye produkter, som regel ingen eller begrænset indkomst. Vækstkreditten vil betyde, at højteknologiske projekter får 25 pct. af deres skattemæssige underskud fra forskning - og udviklingsomkostninger tilbagebetalt i kontanter fra staten.

"Med vækstkredit viser vi virksomhederne tillid til, at de vil skabe ny vækst. I nystartede bioselskaber kan det godt tage op til ti år, fra en idé bliver til et færdigudviklet produkt. I den tid tjener de få penge. En ny vækstkredit vil hjælpe de selskaber til succes, der i dag ofte må opgive på halvvejen, og samtidig stilles Danmarks vækstlag lige med koncerner," siger Ole Steen Andersen, formand for DVCA.

Skab attraktivt erhvervsklima
DVCA's vækstkatalog har også skattemæssig stabilitet som et hovedtema, da Danmark er blandt de lande, der oftest rykker rundt på skatten. Næsten 300 gange er den samlede skattepolitik blevet ændret over de sidste ti år. Samtidig er et mærkeforslag en afskaffelse af iværksætterskatten samt en nedsættelse af selskabsskatten. Det er forbedringer af rammevilkårene i Danmark, der bør ske, hvis vi skal skabe et attraktivt erhvervsklima i landet.

"Det er helt nødvendigt at vi får skabt bedre rammevilkår for dansk erhvervsliv. Business angels, venture- og kapital skal kunne konkurrence på lige fod med udlandet, for kun på den måde får vi udnyttet deres unikke evner til at skabe fremtidens vækst," siger Jannick Nytoft, adm. direktør i DVCA.

Risiko et plusord
Med det dugfriske vækstkatalog håber DVCA samtidig at medvirke ikke kun til Danmarks vækst - men også til en kulturforandring - hvor risiko skal være et plusord. De ønsker et samfund, hvor det er attraktivt at tage en chance, der kan skabe ny vækst.

"Med DVCA's vækstkatalog ved hånden får politikerne nu 27 seriøse forslag til, hvordan vi skaber appetit på vækst, sikrer at arbejdspladser bliver her i landet og ikke mindst skaber velstand til danskerne i fremtiden. Så vi har nu tilbage at spørge Christiansborg; Hva' så?" siger Jannick Nytoft.

Mere information:
DVCAs formand, Ole Steen Andersen, tlf. 40 15 66 48
Adm. direktør for DVCA, Jannick Nytoft, tlf. 27 11 20 73

Om DVCA, brancheforening for venture - og kapitalfonde. DVCA er brancheorganisation for en bred vifte af investorer i Danmark og fokuserer på, at Danmark skal placere sig endnu stærkere som attraktivt investeringsland - nationalt og globalt. Foreningens mere end 200 medlemmer repræsenterer hele investeringskæden, fra individuelle business angels over ventureselskaber og kapitalfonde til institutionelle investorer, samt associerede medlemmer. Tilsammen forvalter medlemmerne 93 mia. kr. fra primært pensionskasser, banker, Vækstfonden og større danske virksomheder. Fondenes porteføljeselskaber omsætter for mere end 224 mia. kr. og har mere end 549.000 ansatte på verdensplan. DVCA har til formål at styrke medlemmernes forretning, netværk og kompetencer gennem en række aktiviteter og udvalg med specifikke emner på dagsordenen. DVCA er stiftet i år 2000.
DVCA - Børsen - Slotsholmsgade - 1217 København K - +45 7225 5502 - dvca@dvca.dk - www.dvca.dk

FAKTA OM VÆKSTKATALOGET
! DVCA's vækstkatalog indeholder 27 forslag.
! DVCA ønsker at få indført en Vækstkredit til forskningstunge, højteknologiske vækstvirksomheder.
! Blandt hovedforslagene er: Skattemæssig stabilitet, afskaffelse af iværksætterskatten og en nedsættelse af selskabsskatten.
! Hovedtemaerne er: "Ny vækst gennem bedre rammevilkår", "Væksten og danske pensionister har brug for kapitalfonde", "Venturebranchen er Danmarks vækstmotor" samt "Business angels - de allermindste virksomheders største støtte".
Læs alle DVCA's 27 forslag til ny vækst i medsendte vækstkatalog; "Hva' så Vækstdanmark?"

Relevant information

http://www.dvca.dk


Pressekontakt


Firma

DVCA
Børsen
1217 København K, Danmark

  27 11 20 73
  27 11 20 73

http://www.dvca.dk

Modtag nyheder fra DVCA på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire