Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
20/11-08   -   Pressemeddelelse

Juleprognose for e-handlen 2008: Fremgang på 10 %

E-HANDEL: Julehandlen på nettet ventes at slå rekorden fra sidste år med en fremgang i online betalingstransaktioner på hele 10 %. En stor overraskelse, mener e-handelsfondens direktør Lars Schmidt Larsen, når man tager finanskrisens omfang i betragtning.

Dansk e-handelsanalyse har netop offentliggjort en prognose for julesalget på nettet i 4. kvartal 2008. Prognosen, der er beregnet på baggrund af tidligere offentliggjorte betalingstransaktioner fra PBS, viser at forbrugerne vil gennemføre omkring 10 % flere betalinger i 4. kvartal 2008, sammenlignet med samme periode sidste år.

Det samlede antal online betalingstransaktioner i 4. kvartal 2008 forventes således at nå ca. 9,8 millioner.

"Det er meget overraskende, at antal betalingstransaktioner forventes at stige med hele 10 %, nu hvor den generelle økonomiske afmatning har manet til forsigtighed hos forbrugerne. En årsag kan være, at mange forbrugere er blevet mere prisbevidste, og derfor går målrettet efter at finde julegaver til en fornuftig pris på nettet. En anden årsag kan ganske enkelt være, at flere og flere forbrugere får øjnene op for, hvor let og behageligt det er at købe ind på nettet, hvor der hverken findes stress eller lange køer ved kassen," forklarer Lars Schmidt Larsen.

Omsætningsfremgang
Omregnes transaktionsfremgangen til kroner, vil omsætningen i 4. kvartal 2008 blive hele 5,2 milliarder, beregnet på, at der e-handles for 531 kr. i gennemsnit svarende til 3. kvartal 2008.

Sidste år var omsætningen på 4,8 mia. kr.

GPS, Wii og Playstion 3 under juletræet
Tal fra shopping portalen Kelkoo viser, at der kommer meget elektronik under juletræet. Herunder de 10 mest brugte søgninger på Kelkoo.dk i november 2008:

1. GPS
2. Nintendo Wii
3. Sony Playstation 3
4. PSP
5. Spil (Grand Theft Auto og Counter Strike)
6. Legetøj (Lego)
7. Digital kamera
8. iPod nano
9. Skønhedsprodukter (ekskl. Clinique)
10. DAB radioer

Bagom analysen
Det er e-handelsfonden, der har taget initiativet til Dansk e-handelsanalyse sammen med Post Danmark, PBS og Kelkoo som partnere. Konceptet bag analysen er udviklet i samarbejde med Gilling Communication & Consulting, som også har ansvar for at gennemføre analysen.

e-mærket varetages af e-handelsfonden, en non-profit fond, som følgende organisationer står bag: Forbrugerrådet, Dansk Erhverv, DI, FDIH, HK, Dansk IT og Finansrådet.

e-mærket er den danske mærkningsordning - et kvalitetsstempel, der viser forbrugerne, at en hjemmeside drives lovligt og etisk forsvarligt.

Relevant information

http://www.ehandelsanalyse.dk


Pressekontakt


Firma

e-mærket
Generatorvej 8F, 2tv
2860 Søborg, Danmark

  +45 44 85 85 90
  +45 51 94 93 03

http://www.emaerket.dk/

Modtag nyheder fra e-mærket på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire