Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
16/09-11   -   Pressemeddelelse

Pihl og Aarsleff har vundet ombygning af Nørreport Station

E. Pihl & Søn A.S. og Aarsleff skal ombygge Nørreport Station i København.

Pihl-Aarsleff Nørreport Konsortiet har skrevet kontrakt med Banedanmark, Ny Nør-report, om en større renovering og ombygning af Nørreport Station i København. Konsortiet har vundet hovedentreprisen til ca. 400 mio.kr. i licitation.

-Pihl og Aarsleff har med stor succes arbejdet tæt sammen på mange andre projek-ter gennem årene, blandt andet renoveringen af Københavns Hovedbanegård i 2005-08 for DSB, og vi glæder os til at udnytte erfaringerne herfra og til at fortsæt-te det gode samarbejde på Ny Nørreport-projektet, udtaler underdirektør Hans Anker Nielsen, E. Pihl & Søn A.S.

MODERNE OG BRUGERVENLIGST TRAFIKKNUDEPUNKT
Nørreport Station er et trafikknudepunkt for S-tog, fjerntog og metro-tog, som passerer den underjordiske station døgnet rundt. Ny Nørreport vil fortsat være et tra-fikknudepunkt, men i form af en moderne og mere brugervenlig station med en bedre anvendelse af gadeplanet, hvor det bliver lettere at skifte mellem bus og tog.

Pihl-Aarsleff Nørreport Konsortiet skal blandt andet forestå den gennemgribende renovering af betonkonstruktionerne i tunnelrør, etablere brandsikring og ventilationsanlæg, afrense betonflader, opsætte nye perronlofter og etablere ny belysning m.m. I gadeplan opføres nye, lette bygninger og 2.100 lettilgængelige cykelparkeringspladser.

SKÆRPET SIKKERHED
Alle arbejder tilrettelægges i tæt samarbejde med bygherren, og sikkerhed for pas-sagerer og håndværkere har høj prioritet.

-Det stiller store krav til sikkerheden, når man arbejder på en jernbane, der er i drift, og det er derfor en stor fordel at kunne trække på erfaring fra andre projek-ter. Da vi renoverede perronerne på Københavns Hovedbanegård, var sikkerheden i fokus fra start til slut, og det vil den også være på Ny Nørreport-projektet, hvor togtrafikken, stationens brugere og naboer skal generes mindst muligt, samtidig med at vi arbejder, siger adm.dir. Frank Thomsen, Aarsleff Rail A/S.

Arbejderne under jord afsluttes i foråret 2014, mens arbejderne i gadeplan afsluttes ved årsskiftet 2014-15.

Yderligere oplysninger om Pihl-Aarsleff Nørreport Konsortiet:

E. Pihl & Søn A.S.:
Underdirektør Hans Anker Nielsen
Tlf. 4527 7200
Pressekontakt: Lisbeth K. Volf
lkv@pihl-as.dk / 4527 7200

Aarsleff Rail:
Adm.dir. Frank Thomsen
Tlf. 8744 2222
Pressekontakt: Tina Lægaard
til@aarsleff.com / 8744 2222

Relevant information

http://www.pihl-as.dk


Pressekontakt


Firma

E. Pihl & Søn A.S
Nybrovej 116
2800 Kgs. Lyngby, Danmark

  45 27 72 00
  40 83 50 57

http://www.pihl-as.dk

Modtag nyheder fra E. Pihl & Søn A.S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire