Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
22/01-14   -   Pressemeddelelse

Vækstplan skal tiltrække købestærke turister til Danmark

Regeringen lancerer i dag vækstplanen for dansk turisme. Vækstplanen indeholder 23 konkrete initiativer, som skal styrke det danske turismeprodukt og tiltrække flere turister til landet.

Danmark har et stort turismeerhverv, der skaber ca. 120.000 fuldtidsstillinger og omsætter for ca. 82 mia. kr. årligt. Men væksten i dansk turisme er i de senere år gået i stå. København har oplevet fremgang i turismen, mens resten af landet har haft et betydeligt fald de seneste 20 år.

Regeringen vil med vækstplanen skabe vækst og arbejdspladser i dansk turisme ved at udnytte og synliggøre de danske styrkepositioner og skabe en mere effektiv turismefremmeindsats.

Vækstplanens initiativer fordeler sig over fire indsatsområder:

- Dansk turisme skal være kvalitetsturisme
- Væksten i storby- og erhvervsturismen skal øges
- Kyst- og naturturismen skal udvikles
- Bedre organisering af turismefremmeindsatsen

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:

Der er behov for at styrke den danske turismeindsats. Danmark skal være kendt for at levere service og kvalitet i top. Det gælder både ved kysterne og i storbyerne. Turisterne skal mærke, at de får kvalitet og gode oplevelser for pengene i Danmark. På den måde kan vi tiltrække de købestærke turister, både fra vores nærmarkeder, men også fra vækstmarkeder som Kina og Rusland, hvor de i stigende grad rejser efter kvalitetsoplevelser.

Visionen er, at dansk turisme skal opnå samme vækstrater, som forventes i de øvrige europæiske lande. Det vil betyde øget vækst og flere arbejdspladser i Danmark.

Vækstplanen er den syvende af i alt otte vækstplaner i regeringens offensive erhvervs- og vækstpolitik, hvor der er nedsat vækstteams på de områder, hvor dansk erhvervsliv er internationalt konkurrenceudsat. Vækstplanen følger op på anbefalingerne fra vækstteamet for turisme og oplevelsesøkonomi.

Pressekontakt


Firma

Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K, Danmark

  33 92 31 66
  33 92 31 66

http://www.evm.dk/

Modtag nyheder fra Erhvervsministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire