Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
20/04-16   -   Pressemeddelelse

Troels Lund til belgisk cykelløb forud for dansk tour-bud

Som led i arbejdet for at få Tour de France værtskab til Danmark, gæster erhvervs- og vækstministeren på søndag endagsløbet Li ège-Bastogne-Li ège.

Når forårets store cykelklassiker, Li ège-Bastogne-Li ège, afvikles på søndag den 24. april, vil det ske under overværelse af erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen. I forsommeren skal det danske bud på starten for Tour de France, den såkaldte Grand Départ, afleveres til løbsarrangøren ASO, og søndagens besøg er et led i arbejdet for at få værtsskabet til Danmark.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen:
"I november tog vi beslutningen om, at verdens største cykelløb skal møde verdens bedste cykelkultur. Sådan en begivenhed har enorm stor betydning for dansk erhvervsliv og turisme, så jeg er glad for, at jeg i Li ège får muligheden for at følge op på den positive dialog, som jeg havde med løbsdirektøren Christian Prudhomme under hans besøg i efteråret."

"Det kræver en stor indsats for alle involverede parter at sikre, at Danmark fremstår som den mest attraktive kandidat, når ASO skal træffe beslutning om, hvor Tour de France skal starte, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at bidrage til, at vi får værtskabet i hus."

Et af formålene med ministerens besøg i Liége er at drøfte forventningerne til et dansk værtskab for Tour de France og forhåbentlig få bekræftet den gensidige interesse fra ASO.
Under besøget får ministeren desuden følgeskab af en repræsentant fra ASO, som dagen igennem vil give ministeren indblik i, hvordan ASO afvikler store cykelløb. Blandt andet vil ministeren blive vist rundt i løbets startområde, ligesom ministeren deltager i løbskaravanen i bil for at opleve på nærmeste hold, hvad et stort internationalt cykelløb indebærer.

Fakta:
Li ège-Bastogne-Li ège også kaldt "den ældste dame" blev første gang afviklet i 1892. Løbet er en af forårsklassikerne og tilbagelægges på en rute på ca. 250 km gennem de belgiske Ardenner.

Tour de France er verdens tredje største og den største årlig tilbagevendende sportsbegivenhed, der følges af op til 2.000 journalister og sendes på mere end 180 internationale tv-kanaler.

De offentlige aktører, der står bag et danske bud på Tour de France er København, Roskilde, Odense, Vejle og Sønderborg kommuner, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Syddanmark, Sport Event Denmark og VisitDenmark. Budgettet for det danske bud er på 90 mio. kr.

Pressekontakt

Sara Ringgaard Price
Presserådgiver
  91 39 94 07

Firma

Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K, Danmark

  33 92 31 66
  33 92 31 66

http://www.evm.dk/

Modtag nyheder fra Erhvervsministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire