Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
24/11-10   -   Pressemeddelelse

Verdensberømt udstilling vises i Danmark for første gang

Det er ikke mindre end et fænomen, som 11. januar kommer til Experimentarium i København for at markere Experimentariums 20-års jubilæum. Mere end 30 millioner mennesker har rundt om i verden ladet sig forundre og fascinere af menneskekroppen i den helt unikke udstilling BODY WORLDS - Din fantastiske krop. Udstillingen giver et helt ubeskriveligt blik ind i dig selv, når den vender menneskekroppen på vrangen.

Ikke to hjerter er ens

Udstillingen handler om menneskekroppen og giver direkte adgang til det fantastiske design, som menneskekroppen i virkeligheden er. Der er en detaljerigdom i kroppene, som via en speciel plastineringsteknik er helt velbevarede ned til den mindste muskel, sene eller blodkar.

De plastinerede menneskekroppe og organer - også kaldet plastinater - giver et præcist billede af vores indre. Og hver krop er unik - og som manden bag BODY WORLDS, Dr. Gunther von Hagens, selv udtaler, har han gennem sine mange års arbejde med anatomi aldrig set to menneskehjerter, som er ens.

Ved du, hvor dit hjerte sidder?

Kroppene i udstillingen er doneret gennem et specielt donorprogram, som Dr. Gunther von Hagens og Institut for Plastination skabte i 1983. Alle donorer har skænket deres krop specielt til de enestående BODY WORLDS-udstillinger. Og hver eneste krop i udstillingen har en præcis pointe, bl.a. samspillet mellem hjerne og muskler, kroppens bevægelsesmuligheder eller organernes placering.

Dr. Gunther von Hagens opfandt i 1977 selve plastineringsteknikken, som bevarer menneskekroppen intakt. Teknikken baserer sig på, at man ved hjælp af vakuum kan fylde kroppens celler med plastisk materiale.

Udstillingerne har verden over været vist for mere end 30 millioner mennesker og er dermed den mest succesfulde turnerende udstilling i verden.
Direktør for Experimentarium Asger Høeg udtaler:

"Experimentarium har siden Hjerneudstillingen i 1997 i flere omgange præsenteret udstillinger for publikum, der belyser menneskets krop og sanser på alle mulige og umulige måder: Sport & Krop, Sport & Spinat, KribleKrable, Dialog i Mørket, Future Body, Hjernen, etc. Experimentarium har derved opnået en unik kompetence: Vi er det sted i hele verden, som har præsenteret de mest underholdende og lærerige udstillinger om menneskets krop. Og BODY WORLDS er endnu en perle i den kæde af udstillinger, og vi er stolte af, at netop denne udstilling markerer vores 20-års jubilæum.

Den ultimative udstilling om menneskets krop er og bliver BODY WORLDS, som i ordets egentlige forstand med hudløs ærlighed viser, hvorledes vores krop er indrettet og forklarer, hvorfor den er indrettet på denne måde. Derfor måtte Experimentarium simpelthen præsentere BODY WORLDS for et dansk publikum."

Praktisk info:
BODY WORLDS - Din fantastiske krop
11. januar - 8. august 2011

Pressebilleder kan hentes her.

Følg os på Facebook: facebook.com/BWexperimentarium

Billetpriser:
Voksne: 160 kr. Børn: 100 kr. (generel entré til hele Experimentarium)
Studerende 100 kr.

Billetter på billetlugen.dk:
Voksne: 160 kr. Børn: 100 kr (ingen gebyrer

Pressekontakt


Firma

Experimentarium
Trangravsvej 10-12
1436 København K, Danmark

  41 25 91 17

http://www.experimentarium.dk

Modtag nyheder fra Experimentarium på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire