Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
19/07-11   -   Pressemeddelelse

PenSams aktier i Newscorp sidder løst

FOA-medlemmernes pensionsselskab, PenSam, har aktier i News Corporation, der ejer den skandaleombruste avis News of the World. PenSam begynder nu etisk undersøgelse.

FOA-medlemmerne har gennem PenSam pensionspenge i News Corporation, som ejer avisen News of the World, der er lukket efter en aflytnings-skandale. Men det er absolut ikke sikkert, at PenSam fortsat skal eje aktier i sådan et selskab.

"Proceduren er sådan, at vi vil undersøge om vores etiske retningslinjer er overtrådt. Men jeg vil godt tilføje, at hvis bare halvdelen af det, der er kommet frem er rigtigt, så ligner det ikke en aktie, som Pensam stadig ejer om et år," siger Dennis Kristensen, som er formand for FOA og næstformand for PenSam Livs bestyrelse.

Han understreger, at PenSams investering i News Corporation er begrænset til 11,4 millioner kroner. I alt forvalter Pensam over 80 milliarder pensionskroner for cirka 360.000 kunder.

"Det afgørende er ikke så meget beløbet, som det etiske i det her. Vores medlemmer skal kunne se sig selv i spejlet, når de får udbetalt deres pension," siger Dennis Kristensen og fortsætter:

"Samtidig understreger den her sag, at firmaer, der er moralsk anløbne ikke bare giver etiske problemer, men også er en risikabel investering. "

Værdien af aktierne i News Corporation er faldet betragteligt siden det kom frem, at journalister i avisens datterselskab News of the World har foretaget ulovlige aflytning mod alt fra kendte, sportsfolk og politikere til terrorofre.

"Det bliver tit fremstillet om som om, at der er en modsætning mellem at være etisk og at tjene penge. Det, mener jeg, er forkert. Denne sag viser meget tydeligt, at det er farligt at investere i et selskab, hvor moralen ikke er i orden," siger Dennis Kristensen.

Flere kommentarer:
Forbundsformand Dennis Kristensen, telefon: 40 18 42 81

Relevant information

http://www.foa.dk


Pressekontakt


Firma

FOA - Fag Og Arbejde
Staunings Plads 1-3
1790 København V, Danmark

  46 97 23 21
  23 41 01 73

http://www.foa.dk

Modtag nyheder fra FOA - Fag Og Arbejde på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire