Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/05-13   -   Pressemeddelelse

En del interesse for ny Hamsun-bog

'Knut Hamsuns oprør
- Hamsun, Nietzsche og oprøret mod det moderne samfund'

Bogen som udkom d. 22. marts er ikke blot endnu en biografi om Knut Hamsun, men til gengæld et længere essay med en kritisk indføring til hans tidlige forfatterskab ...

"Fyldt med gode iagttagelser ... Hamsun ses her at gøre oprør i en efterligning af Nietzsche mod de moralske værdier i samfundet ... Men det viser sig senere, at Hamsuns modernitetskritik er af konservativ art: Han vil bekæmpe den moderne splittelse med gamle bondeidealer ... Peter Hovmand foretager diskursanalyser af det filosofisk-ideologiske indhold i romanerne - og det er som sådan karakteristisk for hans behandling af dem. Det er det tematiske indhold der interesserer ham ... med sine uomtvistelige indsigter ..."
- Bo Hakon Jørgensen, dr.phil., Kristeligt Dagblad

"Peter Hovmand har et levende sprog ... Fremstillingen følger med stor og indlevet energi spillet mellem mystifikation og provokation i de hamsunske heltes forhold til omverdenen, og overordnet udmærker analyserne sig ved god tekstforståelse. Inspirationen fra Nietzsche er en relevant indfaldsvinkel, og det er en god idé at tage udganspunkt i moralkritikken snarere end i de mere ideologiske udfald mod den moderne kultur ..."
- Martin Zerlang, professor, Københavns Universitet

"Hamsuns romaner og Nietzsches tankegods er svært stof ... Bogen vil være et vægtigt indlæg i udforskningen af et forkætret og vanskeligt forfatterskab."
- Jytte Bræmer, Dansk BiblioteksCenter

Desuden er bogen indtil videre blevet omtalt på bl.a. Hamsun.at, BokElskere.no, Politiken.dk og News.dk.

Bogens forfatter, Peter Hovmand er cand.mag. i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet. Hans forrige bog, novellesamlingen 'Ikke altid sådan her - Fortællinger fra afgrunden' blev støttet af Statens Kunstråd og fik bl.a. 5 stjerner i Berlingske Tidende.

Relevant information

http://Patagonien.dk


Pressekontakt


Firma

Forlaget Patagonien
Tinghusevej 12
3230, Danmark

  42432976
  42432976

http://Patagonien.dk

Modtag nyheder fra Forlaget Patagonien på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire