Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
12/01-12   -   Pressemeddelelse

Pensionsbranchen investerer milliarder i dansk vækst

Dansk Vækstkapital har nu fået tilsagn om 4,8 mia. kr. fra den danske pensionsbranche. Dermed er fondens kapitalgrundlag på plads og klar til at investere de mange penge i vækst og arbejdspladser.

Den 13. januar sidste år blev Forsikring & Pension, ATP og den daværende regering enige om at skabe Dansk Vækstkapital. Her stiller pensionsbranchen en milliardformue til rådighed som risikovillig kapital for iværksættere og små og mellemstore virksomheder med et vækstpotentiale.

Nu er anden tegningsrunde overstået, og pengene er bevilget fra pensionsselskaberne. De mange penge vil blive investeret i bl.a. lovende danske biotek-, teknologi- og produktionsvirksomheder.

Adm. direktør Peter Damgaard Jensen, der er formand for Forsikring & Pension, mener, at det er positivt, at danskernes pensionsopsparing kommer ud at arbejde til gavn for danske virksomheder og arbejdspladser. Ikke mindst i en tid, hvor bankerne er varsomme med at låne penge ud:

- Dansk Vækstkapital har arbejdet yderst professionelt og effektivt og har nu kapitalgrundlaget så godt som helt på plads. Nu er opgaven at få de mange penge ud at arbejde, så danske vækstvirksomheder kan få en solid saltvandsindsprøjtning i form af risikovillig kapital, som ellers er en mangelvare i disse tider, siger Peter Damgaard Jensen.

- Den samlede danske pensionsbranche er bevidst om sit samfundsansvar og vil gerne bidrage til at skabe vækst, når der kan sikres en fornuftig balance til hensynet om at skaffe afkast til pensionsopsparerne. Derfor sagde vi ja til at gå med i aftalen for et år siden. Nu glæder vi os over, at pengene er godt på vej til at blive investeret til gavn for samfundets vækst, siger Peter Damgaard Jensen.

Yderligere kommentarer:
Formand Peter Damgaard Jensen, tlf. 39 45 45 01

Relevant information

http://www.forsikringogpension.dk


Pressekontakt


Firma

Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup, Danmark

  41 91 91 00

http://www.forsikringogpension.dk

Modtag nyheder fra Forsikring & Pension på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire