Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
01/11-16   -   Pressemeddelelse

Britisk gæsteforsker på Gammel Estrup

I denne uge ankommer en prominent gæst til Gammel Estrup - Herregårdsmuseet. Den britiske arkæolog og herregårdsekspert Jonathan Finch fra universitetet i York skal dette efterår indgå i teamet på herregården som gæsteforsker.

På Gammel Estrup - Herregårdsmuseet er der for tiden godt gang i de internationale samarbejder med museer og forskningsinstitutioner fra en række andre europæiske lande. Satsningen på den internationale vidensdeling kulminerer foreløbigt dette efterår, når Jonathan Finch fra Universitetet i York opholder sig ved Dansk Center for Herregårdsforskning som gæsteforsker.

"Vi er meget stolte af at kunne tiltrække en kapacitet som Jonathan Finch til Gammel Estrup. Selvom vi befinder os i et lokalområde, hvor vi er langt fra storbyer og andre forskningsinstitutioner, er det alligevel lykkedes for os at skabe et miljø, der nu også er kommet på det internationale landkort. Vi glæder os rigtig meget til at udveksle ideer og erfaringer med Finch, der har en enorm erfaring indenfor herregårdsområdet, og vi håber i de kommende år at kunne udbygge vores internationale forbindelser endnu mere", udtaler museumsdirektør Britta Andersen.

Specialist i herregårde og historiske landskaber
Jonathan Finch er historisk arkæolog og til daglig ansat som på Universitetet i York. Han kender bl.a. Gammel Estrup fra et besøg sidste efterår, hvor han var hovedtaler ved en international konference afholdt af Dansk Center for Herregårdsforskning. Han har specialiseret sig i historiske landskaber og har gennem en årrække beskæftiget sig intensivt med herregårdslandskaber hvilket bl.a. har ført ham på feltarbejde ved den berømte britiske herregård Harewood House ved Leeds.

Hans ophold som gæsteforsker på Gammel Estrup finder sted af to omgange - i efteråret 2016 og foråret 2017. I disse perioder kommer Finch til at indgå i teamet på Dansk Center for Herregårdsforskning, hvor der skal udveksles erfaringer og ideer med forskerne på Gammel Estrup, Arkitektskolen i Aarhus, Aarhus Universitet og Nationalmuseet. Under sit ophold i det østjyske bliver en af Finch's hovedopgaver, i samarbejde med Dansk Center for Herregårdsforskning, at forberede en større EU-ansøgning om et samarbejde mellem en række europæiske museer og forskningsinstitutioner.

Internationalt netværk med rødder på Gammel Estrup
Det internationale samarbejde om herregårdshistorien har for alvor taget fart med dannelsen af netværket ENCOUNTER: European Network for Country House and Estate Research. Netværket blev stiftet på initiativ af Dansk Center for Herregårdsforskning sidste efterår i forbindelse med en konference afholdt på Gammel Estrup.

I det forgangne år er netværket vokset og omfatter nu en række specialister fra ind- og udland. Der er i udpræget grad tale om tværfaglige samarbejder, og netværket omfatter bl.a. historikere, arkæologier, arkitekter, konservatorer og kunsthistorikere fra en række forskellige museer, herregårde og forskningsinstitutioner. Med Jonathan Finch's ophold på Dansk Center for Herregårdsforskning styrkes netværkets forankring på Gammel Estrup og trådene i det internationale herregårdssamarbejde knyttes endnu tættere sammen.

Etableringen af ENCOUNTER er støttet af Region Midt og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Gæsteforskeropholdet er støttet af Kulturministeriets Forskningsudvalg.

Billeder


Pressekontakt

Signe Boeskov
Centerleder
  8648 3001

Firma

Gammel Estrup - Herregårdsmuseet
Randersvej 2
8963 Auning, Danmark

  +45 87 95 07 03

http://www.gammelestrup.dk/

Modtag nyheder fra Gammel Estrup - Herregårdsmuseet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire