Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
28/02-17   -   Pressemeddelelse

Besøg kongeslottene i Berlin og Potsdam med Dansk Center for Herregårdsforskning

Dansk Center for Herregårdsforskning har sat kursen mod Europa og inviterer på en kulturrejse til preussiske kongeslotte. På turen kan man på tætteste hold følge 250 års slotshistorie gennem nogle af højdepunkterne i den europæiske arkitektur.

Kulturrejsen til Tysklands hovedstad har fokus på de storslåede slotte og parker, som de preussiske konger skabte i Berlin og Potsdam gennem århundreder. Historien om de tyske slotte kan også fortælle om de europæiske strømninger, som påvirkede herregårdene i Danmark.

"Slotte og herregårde fortæller en fascinerende historie om kulturel udveksling over landegrænser. Man har igennem historien været meget inspireret af hinanden, og det kan vi se i arkitekturen, på de store bygninger og i haverne, i parkerne og boligindretningen. Men også i det levede liv, som udspillede sig ved de royale hoffer og på de adelige herregårde. På turen til Berlin skal vi høre om de idealer, som udgik fra europæisk hof- og adelskultur og drage sammenligninger med danske eksempler. Vi følger udviklingen i de preussiske kongeslotte fra 1600-tallet og helt til Første Verdenskrig, hvor kronprins Frederik Wilhelms nyeste slot - Cecilienhof - endeligt blev færdig kun et år før kongefamilien måtte abdicere tronen", fortæller rejseleder Mikael Frausing fra Dansk Center for Herregårdsforskning.

Turen, der er blevet til i samarbejde med rejsearrangøren cultours.dk, byder på ikke mindre end syv besøg på herregårde og slotte.
Rejsen begynder i Aarhus og målet er Berlin. Første stop er renæssanceherregården Schloss Ahrensburg i Slesvig-Holsten. Derefter går turen til de storslåede preussiske kongeslotte Oranienburg, Charlottenburg, Sans Souci, Neues Palais og Charlottenhof. På hjemvejen afrundes rejsen med et besøg på fyrsteslottet i Schwerin, "Eventyrslottet i Nord", hvor den senere danske dronning Alexandrine voksede op.

Rejsen er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Center for Herregårdsforskning og rejsearrangøren cultours.dk med støtte fra Aarhus 2017 og Region Midtjylland.

Billeder


Pressekontakt

Marie Elkjær
Museumsinspektør
  +45 86 48 30 01

Firma

Gammel Estrup - Herregårdsmuseet
Randersvej 2
8963 Auning, Danmark

  +45 87 95 07 03

http://www.gammelestrup.dk/

Modtag nyheder fra Gammel Estrup - Herregårdsmuseet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire